Image default
Arhiva

Stanje na cestama

OPŠTE INFORMACIJE
Stanje na cestama 09. 12. 2017. u 11 : 00 sati
Zbog ugaženog ili raskvašenog snijega na kolovozu, kao i poledice, te povremeno intenzivnijih padavina, otežano se saobraća većem dijelu naše zemlje. Na dionicama preko prevoja, za teretna vozila preporučuje se korištenje lanaca.  Na magistralnom putu M-16.2 Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje, preko prevoja Makljen, trenutno ne mogu saobraćati teretna vozila sa prikolicom i šleperi. Skrećemo pažnju na učestale odrone na brojnim dionicama, a u sjeverozapadnim  krajevima, kao i na širem području Kupresa, Glamoča i Bosanskog Grahova, upozoravamo na povremeno jače udare vjetra. Savjetujemo oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima. Apelujemo na vozače da na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog sanacionih radova na autoputu A-1 Sarajevo sjever-Sarajevo zapad na ulazu u tunel Oštrik, saobraćaj je preusmjeren iz vozne u preticajnu traku. Molimo vozače da na ovoj dionici voze smanjenom brzinom i da poštuju privremeno postavljenu signalizaciju.

Na magistralnom putu M-14.1 Brčko-Lončari obustavljen je saobraćaj zbog izgradnje mosta u mjestu Krepšić. Za vrijeme obustave, vozila mogu saobraćati regionalnim putem R-460 Brčko-Cerik, kao i lokalnim putevima i ulicama u naselju.

Na magistralnom putu M-5 Sarajevo-Pale (dionici Ljubogošta-Pale) i dalje je obustavljen saobraćaj u tunelu Kalovita Brda i saobraća se obilaznicom u neposrednoj blizini.

Zbog aktiviranog klizišta na magistralnom putu M-16 Banja Luka-Crna Rijeka na lokalitetu Gornji Šeher, saobraća se naizmjeničnim propuštanjem vozila. Aktivna su klizišta i na regionalnim putevima R-441 Banja Luka-Turbe (Ljubačevo) i R-454a Bratunac-Drinjača, gdje je također izmjenjen režim saobraćaja.

Na GP Izačić-Ličko Petrovo Selo, zbog zimskih uvjeta za vožnju u Hrvatskoj, ne mogu saobraćati teretna vozila sa prikolicom i šleperi. Na ostalim graničnim prelazima trenutno nema dužih zadržavanja.

S obzirom da je vikend očekujemo pojačan promet vozila, kako na putevima u BiH tako i na graničnim prelazima. Posebno očekujemo pojačan promet vozila prema aktuelnim zimskim izletištima.

„VEŽI SE-SIGURNOSNI POJAS SPAŠAVA ŽIVOT“. Kod sudara pravilno postavljen i korišten sigurnosni pojas povećava mogućnost preživljavanja do 60%. Pojasevi su najbolja zaštita u slučaju sudara i zato PROPISNO VEŽITE SIGURNOSNI POJAS !

Related posts

Pod zastavom Muhammeda a.s.

SAVJETNICI

U Velikoj Kladuši uvedene komunalne naknade za sva domaćinstva

SAVJETNICI

Šarplaninac ili samo bandoglav

SAVJETNICI

Leave a Comment