Image default
Arhiva

Stanje na cestama

OPŠTE INFORMACIJE
Stanje na cestama 04. 12. 2017. u 06 : 30 sati
Zbog niskih temperatura u nižim područjima kao i na zasjenjenim dijelovima puteva u višim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima upozoravamo na poledicu i ugaženi snijeg na kolovozu. Izdvajamo dionice: Sarajevo-Rogatica, Sarajevo-Foča, Tarčin-Konjic, Sarajevo-Olovo-Kladanj i Turbe- Banja Luka. Vozačima skrećemo pažnju na mjestimično smanjenu vidljivost, zbog magle u sjevernim, sjeverozapadnim i sjeveroistočnim krajevima zemlje.

Ekipe putnih službi nalaze se na terenu i obavljaju neophodne intervencije. Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i da na put ne kreću bez zimske opreme koja je i zakonski obavezna.

Na magistralnom putu M-5 Sarajevo-Pale (dionici Ljubogošta-Pale) i dalje je obustavljen saobraćaj u tunelu Kalovita Brda i saobraća se obilaznicom u neposrednoj blizini.

Zbog aktiviranog klizišta na magistralnom putu M-16 Banja Luka-Crna Rijeka na lokalitetu Gornji Šeher, saobraća se naizmjeničnim propuštanjem vozila. Aktivna su klizišta i na regionalnim putevima R-466 Kakanj-Ponijeri, R-441 Banja Luka-Turbe (Ljubačevo) i R-454a Bratunac-Drinjača, gdje je također izmjenjen režim saobraćaja.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta .
„VEŽI SE-SIGURNOSNI POJAS SPAŠAVA ŽIVOT“. U 50% slučajeva nevezani putnik će biti potpuno izbačen iz vozila kroz vjetrobransko staklo što drastično povećava mogućnost težeg ozljeđivanja ili čak i smrtno stradanje i zato NEKA VAM KORIŠTENJE SIGURNOSNOG POJASA UĐE U NAVIKU !

Related posts

U BiH Argeta no 1. a u regiji Coca Cola

SAVJETNICI

Kakav je to golgeter: U 4 dana postigao 3 autogola i zaradio crveni karton

SAVJETNICI

Pasulj ili grah, pitanje je sad

SAVJETNICI

Leave a Comment