Image default
Arhiva

Stanje na cestama

Stanje na cestama 17.11.2016
Saobraćaj se odvija po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu. Mjestimična poledica moguća je na zasjenjenim stranama viših planinskih prevoja, kao i na mostovima i prilazima tunelima. Vozačima skrećemo pažnju na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja i molimo za opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu.

Danas počinju radovi na zamjeni dilatacija na mostu preko rijeke Save na magistralnom putu M-17 u Bosanskom Šamcu. Na mjestu izvođenja radova vozila će saobraćati naizmjenično, jednom trakom.

Zbog izvođenja radova na redovnom održavanju sistema u tunelu 1.mart, večeras (17.11.) od 22 sata do sutra (18.11.) do 05 sati najavljeno je zatvaranje dionice autoputa A-1 Lašva-Zenica jug (smjer Lašva-Zenica jug).

Povremene obustave saobraćaja zbog minerskih ili deminerskih radova, tokom dana aktuelne su na magistralnim putevima M-19.3 Rogatica-Ustiprača (09-10 i 14-17 sati), M-6 Stolac-Ljubinje (07-16 sati), M-4 Teslić-Kotor Varoš (08-16 sati), M-18 Tuzla-Ugljevik (Banj Brdo, 08-16 sati) i M-16 Banja Luka-Jajce (HE Bočac, 14-14:30 sati), kao i na regionalnom putu R-467 Zavidovići-Olovo (08-16 sati).

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo magistralne puteve: M-16 Banja Luka-Jajce, M-16.2 Prozor-Jablanica i M-18 Priboj-Simin Han.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 20 minuta.

Zbog radova na području Hrvatske, na graničnim prelazima Orašje-Županja i Bosanski Brod-Slavonski Brod vozila saobraćaju usporeno, tako da se vozačima preporučuje da što manje koriste ova dva prelaza.
„VEŽI SE-SIGURNOSNI POJAS SPAŠAVA ŽIVOT“. Nikada za vrijeme vožnje ne držite dijete u krilu ili naručju! Kod sudara efektivna težina djeteta se povećava do 20 puta tako da ga nećete moći zadržati. ZAŠTITITE VAŠE DIJETE – UVIJEK  KORISTITE AUTOSJEDALICU !

Related posts

Biometerološka prognoza

SAVJETNICI

Pomozimo proizvođačima krastavaca, kupujući od njih!

SAVJETNICI

Sedmogodišnjak iz Kaknja ujedinio cijelu Bosnu

SAVJETNICI

Leave a Comment