Image default
Arhiva

Stanje na cestama

OPŠTE INFORMACIJE

Stanje na cestama 15. 11. 2017. u 06 : 50 sati

Na putevima u nižim predjelima saobraća se po mokrom ili vlažnom kolovozu, dok na dionicama u višim predjelima mjestimično ima ugaženog snijega. Zbog snijega na kolovozu izdvajamo magistralne puteve: M-16 Kupres-Šuica, M-15 Glamoč-Mlinište, M-16.2 Prozor-Gornji Vakuf (prevoj Makljen) i M-17 Sarajevo-Konjic (prevoj Ivan). Upozoravamo i na učestale odrone na brojnim dionicama i savjetujemo oprezniju vožnju. Tokom noći, zbog pada temperature, skrećemo pažnju na moguće formiranje poledice, posebno na dionicama u višim predjelima, preko mostova i na prilazima tunelima.

Zbog redovnog servisiranja tunela Bijela Vlaka na autoputu A1 Zvirovići-Bijača, večeras od 22 do 01 sat, bit će zatvoren pravac Zvirovići – Bijača, dok će od 01 do 05 sati ujutro biti zatvoren pravac Bijača-Zvirovići.

Na magistralnom putu M-5 Sarajevo-Pale (dionici Ljubogošta-Pale) i dalje je, zbog radova, obustavljen saobraćaj u tunelu Kalovita Brda i saobraća se obilaznicom u neposrednoj blizini.

Zbog deminiranja terena na magistralnom putu M-14.1 Brčko-Bijeljina u naselju Gredice, svakodnevno od 8 do 16 sati dolazi do povremenih polusatnih obustava saobraćaja.

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo magistralni put M-14.1 Odžak-Vukosavlje, kao i magistralni put M-17 lokalitete Konjic (kod mosta) i Drivuša.

Izmjenjen je režim saobraćaja zbog radova na regionalnim putevima: R-469 Živinice-Međaš i R-461a Srebrenik-Donja Orahovica, a zbog aktiviranih klizišta na regionalnim putevima R-441 Banja Luka-Turbe (Ljubačevo) i R-454a Bratunac-Drinjača.

Na graničnim prelazima trenutno se ne čeka duže od 30 minuta.

VOZAČE PODSJEĆAMO DA SUTRA (15.11.) NA SNAGU STUPA ZAKONSKA ODREDBA O OBAVEZNOM POSJEDOVANJU ZIMSKE OPREME.

„VEŽI SE-SIGURNOSNI POJAS SPAŠAVA ŽIVOT“. Kod sudara pravilno postavljen i korišten sigurnosni pojas povećava mogućnost preživljavanja do 60%. Pojasevi su najbolja zaštita u slučaju sudara i zato PROPISNO VEŽITE SIGURNOSNI POJAS ! 

Related posts

Grad u BiH koji je dobio ime po djevojci mali je raj na zemlji

SAVJETNICI

Pravi savjeti o mitu: Koliko često trčati, svaki dan ili …

SAVJETNICI

Recept dana: SALATA S TJESTENINOM I KUKURUZOM

SAVJETNICI

Leave a Comment