Stanje na cestama

OPŠTE INFORMACIJE
Stanje na cestama 26. 10. 2017. u 06 : 40 sati
Na magistralnom putu M-5 Sarajevo-Pale (dionici Ljubogošta-Pale) i dalje je, zbog radova, obustavljen saobraćaj u tunelu Kalovita Brda i saobraća se obilaznicom u neposrednoj blizini.

Danas i naredna dva dana (26-28.10.), zbog radova na redovnom održavanju, od 08 do 18 sati vozila će saobraćati jednom trakom na Zapadnom prilazu Sarajevu, smijer Sarajevo-Blažuj (od pasarele do benzinske pumpe).

Za danas je najavljen početak radova na sanaciji dijela regionalnog puta R-444 Podlugovi-Breza-Vareš (kroz naselje Mahala u Brezi). Za vrijeme izvođenja radova vozila će saobraćati jednom trakom.

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo magistralni put M-17 lokalitete: Donji Hadžići, Drivuša i Konjic (kod mosta), kao i regionalne puteve: R-469 Živinice-Međaš, R-445 Semizovac-Visoko i R-461a Srebrenik-Donja Orahovica.

Zbog aktiviranih klizišta izmjenjen je režim saobraćaja i na regionalnim putevima R-441 Banja Luka-Turbe (Ljubačevo) i R-454a Bratunac-Drinjača.

Jutarnja magla prisutna je na dionicama koje prolaze kroz kotline i uz riječne tokove, pa vozače pozivamo na pojačan oprez zbog smanjene vidljivosti. Posebno izdvajamo magistralni put M-17 Konjic-Jablanica, kao i puteve u dolinama rijeka: Save, Bosne, Neretve i Lašve.

Na graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja.
„VEŽI SE-SIGURNOSNI POJAS SPAŠAVA ŽIVOT“. Kod sudara pravilno postavljen i korišten sigurnosni pojas povećava mogućnost preživljavanja do 60%. Pojasevi su najbolja zaštita u slučaju sudara i zato PROPISNO VEŽITE SIGURNOSNI POJAS !

Podijeli objavu
Prethodni članakVremenski bilten
Sljedeći članakAjša i Nazif