Stanje na cestama

OPŠTE INFORMACIJE
Stanje na cestama 23. 10. 2017. u 06 : 43 sati
U većem dijelu BiH saobraćaj se odvija po mokrom i klizavom kolovozu. Zbog povremeno jakih pljuskova vozače pozivamo na dodatan oprez zbog veće količine vode koja se mjestimično zadržava na kolovozu. Osim odrona zemlje i kamenja može biti i granja te srušenih stabala, zbog jakog vjetra. Apelujemo na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno, da vožnju prilagode uvjetima na putu.

Na magistralnom putu M-5 Sarajevo-Pale (dionici Ljubogošta-Pale) i dalje je, zbog radova, obustavljen saobraćaj u tunelu Kalovita Brda i saobraća se obilaznicom u neposrednoj blizini.

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo magistralni put M-17 lokalitete: Donji Hadžići, Drivuša i Konjic (kod mosta), zatim magistralni put M-5 Donji Vakuf-Turbe (most Komar), kao i regionalne puteve: R-469 Živinice-Međaš, R-445 Semizovac-Visoko i R-461a Srebrenik-Donja Orahovica. Na mjestima izvođenja radova saobraća se jednom trakom.

Zbog aktiviranih klizišta izmjenjen je režim saobraćaja i na regionalnim putevima R-441 Banja Luka-Turbe (Ljubačevo) i R-454a Bratunac-Drinjača.

Na graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja. Podsjećamo da je zbog radova u Hrvatskoj sužen kolovoz na GP Stara Gradiška-Bosanska Gradiška, tako da se na ovom prelazu, tokom dana, saobraća sporije.
„VEŽI SE-SIGURNOSNI POJAS SPAŠAVA ŽIVOT“.Kod sudara za putnike na zadnjem sjedištu koji se nisu vezali sigurnosnim pojasom opasnost od težeg ozljeđivanja i smrtnog stradanja se povećava za tri puta u odnosu na vezane putnike. Zato UVIJEK PROVJERITE JESU LI SVI VAŠI PUTNICI VEZALI SIGURNOSNE POJASEVE !