Stanje na cestama

OPŠTE INFORMACIJE
Stanje na cestama 17. 10. 2017. u 06:30 sati
Gusta magla ovoga jutra mjestimično smanjuje vidljivost u višim predjelima, kao i u kotlinama i uz riječne tokove.

Posebno izdvajamo autoput A-1 Tarčin-Zenica, kao i puteve u dolinama rijeka: Bosne, Save, Lašve i Neretve.

Na dionicama koje prolaze preko planinskih prevoja, skrećemo pažnju na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja na kolovoz.

Na magistralnom putu M-5 Sarajevo-Pale (dionici Ljubogošta-Pale) i dalje traju radovi u tunelu Kalovita Brda, zbog čega je saobraćaj obustavljen i odvija se obilaznicom u neposrednoj blizini.

U toku su radovi na izgradnji pješačkog prolaza ispod magistralnog puta M-17, kod mosta u Konjicu, zbog čega vozila na ovom lokalitetu saobraćaju naizmjenično, jednom trakom.

Sporije se saobraća i na ostalim dionicama na kojima se izvode sanacioni radovi. Izdvajamo magistralni put M-17, na lokalitetima Donji Hadžići i Drivuša, kao i regionalne puteve: Banja Luka-Turbe, Semizovac- Visoko, Srebrenik-Orahovica Donja i Živinice-Međaš.

Vozače na svim putnim pravcima savjetujemo da voze maksimalno oprezno.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Zbog radova u Hrvatskoj na GP Stara Gradiška-Bosanska Gradiška sužen je kolovoz, pa se tokom dana može očekivati sporije saobraćanje.
„VEŽI SE-SIGURNOSNI POJAS SPAŠAVA ŽIVOT“. Saobraćajne nezgode jedan su od glavnih uzroka smrti djece ispod 14 godina. Procjenjuje se da bi oko 70% djece preživjelo ili ne bi zadobilo teške povrede da su bila ispravno vezana u odgovarajućoj autosjedalici. Zato ZAŠTITITE VAŠE DIJETE – UVIJEK  KORISTITE AUTOSJEDALICU

Podijeli objavu
Prethodni članakVremenski bilten
Sljedeći članakIde u šumu po nafaku