Image default
Arhiva

Stanje na cestama

OPŠTE INFORMACIJE
Stanje na cestama 10. 10. 2017. u 07 : 30 sati
Zbog saobraćajne nezgode koja se dogodila na dionici M-17 Sarajevo-Jošanica u Rajlovcu, u prekidu je saobraćaj za teretna vozila i autobuse. Putnička vozila saobraćaju otežano.

Magla ovoga jutra mjestimično smanjuje vidljivost na dionicama u višim predjelima, kao i u kotlinama i uz riječne tokove. Posebno izdvajamo dionice u zapadnim i sjeverozapadnim krajevima naše zemlje. Na putevima koji prolaze kroz usjeke i preko planinskih prevoja, upozoravamo na moguće odrone zemlje ili kamenja na kolovoz.

Na svim putnim pravcima savjetujemo opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu.

Obustava saobraćaja zbog sanacionih radova, aktuelna je na magistralnom putu M-5 Sarajevo-Pale u tunelu Kalovita Brda. Saobraćaj se na ovoj dionici odvija obilaznicom u neposrednoj blizini tunela.

Sanacioni radovi izvode se i na magistralnom putu M-17, kod gradskog mosta u Konjicu, kao i u mjestima Donji Hadžići i Drivuša. Tokom dana, na ovim lokalitetima saobraća se sporije.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Zbog radova u Hrvatskoj na GP Stara Gradiška-Bosanska Gradiška sužen je kolovoz, zbog čega se tokom dana može očekivati sporije saobraćanje.
„VEŽI SE-SIGURNOSNI POJAS SPAŠAVA ŽIVOT“. Nikada za vrijeme vožnje ne držite dijete u krilu ili naručju! Kod sudara efektivna težina djeteta se povećava do 20 puta tako da ga nećete moći zadržati. ZAŠTITITE VAŠE DIJETE- UVIJEK  KORISTITE AUTOSJEDALICU !

Related posts

Počitelj se namjerno uništava, a država uložila milione u nacionalni spomenik BiH

SAVJETNICI

Prva pravosnažna presuda u korist dužnika u ‘švicarcima’

SAVJETNICI

Djevojčica sa crnim pojasom razbila amatere

SAVJETNICI

Leave a Comment