Stanje na cestama

OPŠTE INFORMACIJE
Stanje na cestama 28. 09. 2017. u 07 : 20 sati

Zbog minerskih radova danas od 12 do 16 sati mogu se očekivati kraće obustave saobraćaja na magistralnom putu M-4 Doboj-Tuzla (Polijice-Gavrići) na lokalitetu kod tunela prema Stanić Rijeci i na raskrsnici prije tunela.

Na magistralnom putu M-5 Sarajevo-Pale (Ljubogošta-Pale) u toku su radovi u tunelu Kalovita Brda, zbog čega je saobraćaj obustavljen i odvija se obilaznicom u neposrednoj blizini.

Zbog radova na rekonstrukciji raskrsnice regionalnih puteva R-469 i R-470 Živinice-Međaš, saobraćaj se odvija jednom trakom, naizmjenično.

Na regionalnom putu R-460 Bukva-Srnice danas i sutra od 08 do 18 sati zbog asfaltiranja obustavlja se saobraćaj. Alternativni pravac za vrijeme obustave je: Bukva-Srebrenik-Ormanica-Gradačac.

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo magistralne puteve M-4 Simin Han-Kalesija i M-17 lokalitet Donji Hadžići, kao i regionalni put R-461 Srebrenik-Donja Orahovica.

Sitniji odroni zemlje ili kamenja mogući su na dionicama koje prolaze kroz usjeke, kao i na planinskim prevojima.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 20 minuta. Zbog radova u Hrvatskoj sužen je kolovoz na GP Stara Gradiška-Bosanska Gradiška, tako da se tokom dana može očekivati sporije saobraćanje.
„VEŽI SE-SIGURNOSNI POJAS SPAŠAVA ŽIVOT“.  Saobraćajne nezgode jedan su od glavnih uzroka smrti djece ispod 14 godina. Procjenjuje se da bi oko 70% djece preživjelo ili ne bi zadobilo teške povrede da su bila ispravno vezana u odgovarajućoj autosjedalici. Zato ZAŠTITITE VAŠE DIJETE – UVIJEK  KORISTITE AUTOSJEDALICU

Podijeli objavu
Prethodni članakVremenski bilten
Sljedeći članakRecepti: Bosanska pizza