Image default
Arhiva

Stanje na cestama

OPŠTE INFORMACIJE
Stanje na cestama 26. 09. 2017. u 08 : 10 sati
Gusta magla ovoga jutra smanjuje vidljivost u višim predjelima.

Posebno izdvajamo putne pravce Turbe –Banja Luka i Han Pijesak-Vlasenica, gdje je vidljivost mjestimično smanjena ispod 100 metara.

U sjevernim i centralnim dijelovima naše zemlje, vozače upozoravamo na mokar i klizav kolovoz. Sitniji odroni zemlje ili kamenja, mogući su na dionicama koje prolaze kroz usjeke, kao i na planinskim prevojima.

Na svim putnim pravcima savjetujemo maksimalno opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu.

U toku su radovi u tunelu Kalovita Brda na magistralnom putu M-5 Sarajevo-Pale, zbog čega je saobraćaj u tunelu potpuno obustavljen i odvija se obilaznicom u neposrednoj blizini.

Sporije se saobraća i na ostalim dionicama gdje se izvode sanacioni radovi, a gdje je postavljena privremena saobraćajna signalizacija, čije poštivanje je obavezno.

Izdvajamo putne pravce: Hadžići-Pazarić, Stupari–Kladanj, Tuzla-Kalesija, Semizovac-Ilijaš i Banja Luka-Turbe.

Na graničnim prelazima, zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Zbog radova u Hrvatskoj sužen je kolovoz na GP Stara Gradiška-Bosanska Gradiška, tako da se u narednih mjesec dana može očekivati sporije saobraćanje.
„VEŽI SE-SIGURNOSNI POJAS SPAŠAVA ŽIVOT“.  Nevezani putnik će udariti u ostale putnike i usmrtiti ih ili ozbiljno povrijediti i zato NEKA VAM KORIŠTENJE SIGURNOSNOG POJASA UĐE U NAVIKU !

Related posts

Šta sa migrantima? Šalji sve u Krajinu! Do kad?

Nema veze koje si vjere, kako ćeš PUCATI na dijete ?

Mirsad “Bosnian Dragon” Bektic: “Naučio sam se tući jer su mi se u SAD-u rugali zbog odjeće”

Leave a Comment