Stanje na cestama

OPŠTE INFORMACIJE
Stanje na cestama 20. 09. 2017. u 08 : 55 sati
Na putevima u BiH upozoravamo na mokar i klizav kolovoz, kao i na učestale sitnije odrone. Magla se zadržala na pojedinim dionicama u višim predjelima, a izdvajamo magistralne puteve M-18 Olovo-Kladanj (Karaula) i M-16.2 Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje (Makljen). Savjetujemo oprezniju vožnju prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima.

Na magistralnom putu M-5 Sarajevo-Pale, zbog sanacionih radova obustavljen je saobraćaj u tunelu Kalovita Brda. Vozila su preusmjerena na obilaznicu u neposrednoj blizini.

Danas počinju radovi na izgradnji pristupnog puta na magistralni put M-17 kod mjesta Donji Hadžići. Radovi će se izvoditi od 08 do 16 sati, a na tom lokalitetu vozila će saobraćati naizmjenično, jednom trakom.

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo magistralne puteve: M-18 Stupari–Kladanj i M-4 Simin Han-Kalesija, kao i regionalne puteve: R-469 Živinice-Međaš i R-461 Srebrenik-Donja Orahovica.

Na graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja.
„VEŽI SE-SIGURNOSNI POJAS SPAŠAVA ŽIVOT“. Sigurnosni pojasevi su najznačajnije sigurnosno sredstvo za zaštitu putnika u vozilu, kako na prednjem tako i na zadnjem sjedištu i zato VEŽITE SIGURNOSNI POJAS ZA VRIJEME VOŽNJE,  BEZ OBZIRA KOLIKO KRATKO VOŽNJA TRAJALA !