Image default
Arhiva

Stanje na cestama

Stanje na cestama 12.11.2016. u 07:03 sati
Zbog saobraćajne nezgode na izlazu na auto-put A1 (petlja Butile), na djelu skretanja za Mostar iz pravca petlje Briješće, saobraćaj je potpuno obustavljen, do završetka policijskog uvđaja. Vozače molimo za strpljenje i razumjevanje.

Kolovoz je pretežno mokar, a frekvencija vozila umjerenog intenziteta. Vozačima skrećemo pažnju na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja na kolovoz.

Za danas su najavljeni radovi na redovnom održavanju rasvjete u tunelima Crnaja i Lendava na magistralnom putu M-17 Konjic-Jablanica. Predviđeno je da se radovi izvode od 08 do 17 sati, a u tom periodu vozila će saobraćati naizmjenično, jednom trakom. Apelujemo na vozače da na ove dvije lokacije voze maksimalno oprezno i da poštuju upute ovlaštenih lica.

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo magistralne puteve: M-16 Banja Luka-Jajce, M-16.2 Prozor-Jablanica i M-18 Priboj-Simin Han.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Zbog radova na području Hrvatske, na graničnim prelazima Orašje-Županja i Bosanski Brod-Slavonski Brod vozila saobraćaju usporeno, tako da se vozačima preporučuje da što manje koriste ova dva prelaza.
„VEŽI SE-SIGURNOSNI POJAS SPAŠAVA ŽIVOT“ Kod sudara pravilno postavljen i korišten sigurnosni pojas povećava mogućnost preživljavanja do 60%. Pojasevi su najbolja zaštita u slučaju sudara i zato PROPISNO VEŽITE SIGURNOSNI POJAS !

Related posts

Kako opstati? Prerađivači smilja imaju stotine kilograma neprodanog ulja

Čija je injekcija – bošnjačka ili hrvatska?

Turnir: Kickboxing akademija “Ilidža”

Leave a Comment