Image default
Arhiva

Stanje na cestama

Pretežno mokar ili vlažan kolovoz karakteriše saobraćajnu situaciju u BiH. Pojačan je promet vozila u blizini većih gradskih centara.  Na pojedinim dionicama u kotlinama i uz riječne tokove moguća je smanjena vidljivost zbog magle.  Povećana je opasnost od odrona zemlje ili kamenja na kolovoz, pa vozače pozivamo na pojačan oprez.

Zbog radova u tunelu “Vratnik” na dionici magistralnog puta M-5 Sarajevo-Lapišnica, saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Zbog izvođenja radova na rekonstrukciji dalekovoda, danas do 11:00 sati potpuno je obustavljen saobraćaj na cijeloj dionici novoizgrađenog autoputa Prnjavor-Doboj.

Od puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo magistralne puteve: M-4 Simin Han-Kalesija, M-5 Ključ-Mrkonjić Grad, M-5 Busovača-Kiseljak, M-16.2 Prozor-Jablanica, M-16.4 Bugojno-Novi Travnik (Rostovo) i M-17Jablanica-Mostar.

Prema informacijama prikupljenim od Granične policije Bosne i Hercegovine, na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.  Zbog radova na području Hrvatske, na GP Orašje-Županja vozila saobraćaju usporeno u oba smijera.
„VEŽI SE-SIGURNOSNI POJAS SPAŠAVA ŽIVOT“.

Saobraćajne nezgode jedan su od glavnih uzroka smrti djece ispod 14 godina.

Procjenjuje se da bi oko 70% djece preživjelo ili ne bi zadobilo teške povrede da su bila ispravno vezana u odgovarajućoj autosjedalici.

Zato ZAŠTITITE VAŠE DIJETE – UVIJEK  KORISTITE AUTOSJEDALICU !

Related posts

Bosanac Nihad Hasečić fudbalski trener na Islandu: Uspjeh ove male zemlje je “posljedica” dugogodišnjih ulaganja u infrastrukturu i edukaciju trenera

Investitori zainteresovani za bihaćku Biru i izgradnju aerodroma

Prvi dres sa hidžabom za nogometašice

Leave a Comment