Stanje na cestama

OPŠTE INFORMACIJE
Stanje na cestama 23. 05.2017. u 06 : 20 sati
Jutros se na putevima u BiH saobraća bez vanrednih ograničenja, uz frekvenciju vozila pojačanu u gradskim centrima. Magla mjestimično smanjuje vidljivost u višim predjelima, kao i u kotlinama i uz riječne tokove. Na planinskim prevojima i na dionicama koje prolaze kroz usjeke, skrećemo pažnju na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja na kolovoz. Vozače pozivamo na opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu.

Na regionalnom putu R-445 Bilješevo-Kakanj zbog izvođenja radova u mjestu Donji Tičići, saobraćaj se obustavlja od 09 do 15 i od 17 do 21 sat. U ostalom periodu vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom.

Počeli su radovi na održavanju magistralnog puta M-5 Tranzit kroz Sarajevo. U vremenu od 08 do 16 sati, saobraća se jednom trakom naizmjenično, uz povremene obustave.

I na ostalim dionicama gdje se izvode sanacioni radovi, saobraća se sporije uz obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije. Izdvajamo autoput A-1 Zenica Jug-Kakanj (u mjestu Donji Tičići), kao i magistralne puteve:M-17 Jablanica-Mostar, M-4 Tuzla-Kalesija, M-16 Bugojno-Kupres,M-4 Banja Luka-Čelinac i M-6.1 Mostar-Široki Brijeg.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Zbog radova koji još uvijek traju na području Hrvatske, na graničnim prelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod iOrašje-Županja, povremeno dolazi do usporenog saobraćanja.
„VEŽI SE-SIGURNOSNI POJAS SPAŠAVA ŽIVOT“. Koristite sigurnosni sistem koji je prilagođen visini i težini Vašeg djeteta, jer 90% povreda može se izbjeći pravilnim korištenjem sigurnosnih sjedalica. ZAŠTITITE VAŠE DIJETE – UVIJEK  KORISTITE AUTOSJEDALICU !