Stanje na cestama

OPŠTE INFORMACIJE
Stanje na cestama 22. 05.2017.

Na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove centralne i sjeverne Bosne, kao i u istočnim krajevima na dionicama u višim predjelima, ovoga jutra upozoravamo na mjestimično smanjenu vidljivost zbog magle. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke, skrećemo pažnju na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja.

Zbog izvođenja radova na sanaciji oštećenja u mjestu Donji Tičići na regionalnom putu R-445 Bilješevo-Kakanjsaobraćaj se obustavlja od 09 do 15 sati i od 17 do 21 sat. U terminima od 21 do 09 sati i od 15 do 17 sati vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom.

Od 07 do 17 sati do povremenih polusatnih obustava zbog deminiranja dolazi na magistralnom putu M-20 Trebinje-Ivanica (Bobovišta).

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo autoput A-1 Zenica Jug-Kakanj (u mjestu Donji Tičići), magistralne puteve: M-17 Jablanica-Mostar, M-17 Ilidža-Blažuj, M-16 Poriče-Kupres i M-6.1 Mostar-Široki Brijeg, kao i magistralne puteve na području Živinica (M-18) i Sanskog Mosta (M-15).

Prema informacijama prikupljenim od Granične policije Bosne i Hercegovine, na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Zbog radova koji još uvijek traju na području Hrvatske, na graničnim prelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod iOrašje-Županja, povremeno dolazi do usporenog saobraćanja.
„VEŽI SE-SIGURNOSNI POJAS SPAŠAVA ŽIVOT“.  Kod sudara pravilno postavljen i korišten sigurnosni pojas povećava mogućnost preživljavanja do 60%. Pojasevi su najbolja zaštita u slučaju sudara i zato PROPISNO VEŽITE SIGURNOSNI POJAS !