Stanje na cestama

Kolovoz je suh i mjestimično vlažan, a frekvencija vozila umjerenog intenziteta, izuzev dionica u gradskim centrima gdje je promet vozila pojačan. Magla mjestimično smanjuje vidljivost na dionicama koje prolaze kroz kotline i uz riječne tokove. Vozačima skrećemo pažnju na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja i molimo za opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu.

Tokom dana, zbog deminiranja terena, povremene polusatne obustave aktuelne su na magistralnim putevima M-6 Stolac-Ljubinje (07-16 sati) i M-4 Teslić-Kotor Varoš (Rujevica, 08-16 sati), kao i na regionalnom putu R-467 Zavidovići-Olovo (Smajilbašići polje, 08-16 sati). Na magistralnom putu M-19.3 Rogatica-Ustiprača u mjestu Dub (od 09 do 10 i od 13 do 15 sati), dolazi do povremenih kraćih obustava, a razlog su minerski radovi.

Od puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo magistralne puteve: M-16 Banja Luka-Jajce, M-16 Donji Vakuf-Bugojno, M-16.2 Prozor-Jablanica i M-18 Priboj-Simin Han.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Zbog izgradnje Međunarodnog graničnog prijelaza Orašje – Županja na hrvatskoj strani, danas do 13 sati obustavljen je saobraćaj za teretna motorna vozila na izlazu iz BiH. Također, zbog radova na ovom prelazu usporeno saobraćaju i putnička vozila. Radovi na području Hrvatske, izvode se i na graničnom prelazu Bosanski Brod-Slavonski Brod, tako da se vozačima preporučuje što manje korištenje ova dva prelaza.
„VEŽI SE-SIGURNOSNI POJAS SPAŠAVA ŽIVOT“ Kod sudara pravilno postavljen i korišten sigurnosni pojas povećava mogućnost preživljavanja do 60%. Pojasevi su najbolja zaštita u slučaju sudara i zato PROPISNO VEŽITE SIGURNOSNI POJAS !