Stanje na cestama

OPŠTE INFORMACIJE
Stanje na cestama 14. 05.2017.
Jutros se na putevima u našoj zemlji saobraća nesmetano, uz slabiju frekvenciju vozila. Na planinskim prevojima, kao i na dionicama koje prolaze kroz usjeke, upozoravamo na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja. Vozače pozivamo na oprezniju vožnju, prilagođenu uslovima na putu.

Zbog održavanja međunarodne biciklističke trke, danas u vremenu od 12 do 15 sati na dionici regionalnog puta R-465 Žepče-Zavidovići, dolazit će do povremenih polusatnih obustava saobraćaja.

Zbog sanacionih radova, privremeno postavljena signalizacija na pojedinim dionicama uzrokuje sporije odvijanje saobraćaja. Izdvajamo autoput A-1 dionice Butila-Sarajevo zapad-Lepenica (vijadukt Bojnik i u blizini tunela Igman) i Zenica Jug-Kakanj (u mjestu Donji Tičići), kao i magistralne puteve: M-17 Jablanica-Mostar, M-16 Bugojno-Kupresi M-4 Banja Luka-Čelinac.

Danas od 09 do 15 sati zbog automobilske trke u Crnoj Gori i obustave saobraćaja (Meljine-Sitnica), ne preporučuje se korištenje GP Zupci.
Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.
„VEŽI SE-SIGURNOSNI POJAS SPAŠAVA ŽIVOT“. Saobraćajne nezgode jedan su od glavnih uzroka smrti djece ispod 14 godina. Procjenjuje se da bi oko 70% djece preživjelo ili ne bi zadobilo teške povrede da su bila ispravno vezana u odgovarajućoj autosjedalici. Zato ZAŠTITITE VAŠE DIJETE – UVIJEK  KORISTITE AUTOSJEDALICU !