Stanje na cestama

OPŠTE INFORMACIJE
Stanje na cestama 11. 05.2017.
Na putevima u BiH ovoga jutra saobraća se po suhom kolovozu, uz slab do umjeren promet vozila.

Zbog minerskih radova danas od 13 do 16 sati mogu se očekivati kraće obustave (do 5 minuta) na magistralnom putuM-4 Doboj-Tuzla, na lokalitetu kod tunela prema Stanić Rijeci i na raskrsnici prije tunela.

Na autoputu A-1 zbog radova na sanaciji klizišta na dionicama Sarajevo zapad-Lepenica (u blizini tunela Igman) iZenica jug-Kakanj (u mjestu Donji Tičići) saobraća se preticajnom trakom. Na dionici Butila-Vlakovo izvode se radovi na vijaduktu Bojnik, zbog čega vozila saobraćaju jednom trakom.

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo magistralne puteve: M-17 Jablanica-Mostar, M-16 Poriče-Kupres, M-18 Simin Han-Priboj, M-6.1 Mostar-Široki Brijeg i M-4 Banja Luka-Čelinac, kao i magistralne puteve na području Živinica (M-18) i Sanskog Mosta (M-15).

Na graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja.

Zbog radova u Crnoj Gori (Deleuša-Vraćenovići), ne preporučuje se korištenje GP Deleuša (od 11 do 15 sati).

Zbog radova na području Hrvatske, povremeno se sporije saobraća na graničnim prelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja.
„VEŽI SE-SIGURNOSNI POJAS SPAŠAVA ŽIVOT“. Koristite sigurnosni sistem koji je prilagođen visini i težini Vašeg djeteta, jer 90% povreda može se izbjeći pravilnim korištenjem sigurnosnih sjedalica. ZAŠTITITE VAŠE DIJETE – UVIJEK  KORISTITE AUTOSJEDALICU !