Stanje na cestama

OPŠTE INFORMACIJE
Stanje na cestama 28. 04.2017.
Zbog prevrtanja teretnog vozila na magistralnom putu M-5 kod Bosanskog Petrovca (Medeno Polje) saobraćaj se odvija naizmjenično, jednom trakom.

Na putevima u našoj zemlji ovoga jutra saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu, uz slab do umjeren promet vozila. Upozoravamo na mjestimično jače udare vjetra i savjetujemo oprezniju vožnju.

Povremene obustave saobraćaja zbog deminiranja terena mogu se očekivati tokom dana na magistralnom putu M-5 Ripač-Dubovsko (08-16 sati).

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima i izmjenama u režimu saobraćaja, izdvajamo: autoput A-1 dionice Butila-Sarajevo zapad-Lepenica (vijadukt Bojnik i u blizini tunela Igman) i Zenica jug-Kakanj (u mjestu Donji Tičići), kao i magistralne puteve: M-18 Sarajevo-Semizovac, M-17 Žepče-Maglaj, M-18 Simin Han-Priboj, M-17 Jablanica-Mostar i M-14.1 Brčko-Bijeljina.

Na graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja za putnička vozila.

Radovi i dalje traju na području Hrvatske na graničnim prelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja, zbog čega se, tokom dana, sporije saobraća na ovim graničnim prelazima.

Zbog radova u Crnoj Gori, ne preporučuje se korištenje graničnog prelaza Klobuk (09-11 i 13-15 sati).
„VEŽI SE-SIGURNOSNI POJAS SPAŠAVA ŽIVOT“. Kod sudara za putnike na zadnjem sjedištu koji se nisu vezali sigurnosnim pojasom opasnost od težeg ozljeđivanja i smrtnog stradanja se povećava za tri puta u odnosu na vezane putnike. Zato UVIJEK PROVJERITE JESU LI SVI VAŠI PUTNICI VEZALI SIGURNOSNE POJASEVE !