Image default
Arhiva

Stanje na cestama

Zbog popriječenog teretnog vozila usporeno se saobraća na dionici magistralnog puta M-18 Sarajevo-Olovo u mjestu Krivojevići.

Nove padavine ovoga jutra uslovljavaju sporije odvijanje saobraćaja na putevima u BiH. Posebno izdvajamo dionice u višim planinskim predjelima, gdje je kolovoz zasniježen, a zbog niskih temperatura moguća je i mjestimična poledica.Izdvajamo putne pravce: Prozor-Gornji Vakuf, Sarajevo-Olovo-Kladanj, Sarajevo-Foča, Sarajevo-Rogatica, Banja Luka-Turbe, Han Pijesak-Vlasenica, Kupres-Šujica i Mrkonjić Grad-Glamoč. Na dionicama u nižim predjelima, kolovoz je pretežno mokar. Apelujemo na vozače da na put na kreću bez zimske opreme, kao i da voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode uslovima na putu. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke, povećana je opasnost od odrona zemlje ili kamenja na kolovoz.

Zbog izvođenja radova na redovnom održavanju sistema u tunelima na autocesti A1, večeras (09.11.) od 22 sata do sutra (10.11.) do 05:00 sati najavljeno je zatvaranje dionice Tarčin-Lepenica.

Do kraćih zastoja dolazi na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi, a gdje je obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Zbog radova na području Hrvatske, na graničnim prelazima Orašje-Županja i Bosanski Brod-Slavonski Brod vozila saobraćaju usporeno, tako da se vozačima preporučuje da što manje koriste ova dva granična prelaza.

„VEŽI SE-SIGURNOSNI POJAS SPAŠAVA ŽIVOT“.

Nikada nemojte voziti dijete u vozilu a da ga niste smjestili u odgovarajuću sigurnosnu autosjedalicu i ispravno vezali sigurnosnim pojasom.

ZAŠTITITE VAŠE DIJETE – UVIJEK KORISTITE AUTOSJEDALICU ! 

Related posts

Ćufte od mesa i sira

Divlji zec

Istinita priča: Svekrva i tri snahe

Leave a Comment