Stanje na cestama

OPŠTE INFORMACIJE
Stanje na cestama 12. 04.2017.
Prohodnost putnih pravaca u BIH jutros je dobra i saobraća se bez vanrednih ograničenja. Izuzetak su dionice gdje se izvode sanacioni radovi i gdje je obavezno poštivanje postavljene signalizacije.

Izdvajamo autoput A-1, dionice Sarajevo zapad-Lepenica (u blizini tunela Igman) i Zenica Jug-Kakanj (u mjestu Donji Tičići), kao i magistralne puteve: M-18 Sarajevo-Semizovac, M-18 Tuzla-Priboj, M-4 Tuzla-Kalesija, M-16 Bugojno-Kupres, M-17 Jablanica-Mostar i M-17 Žepče-Maglaj.

Povremene obustave saobraćaja, zbog deminerskih radova, aktuelne su na dionici M-5 Ripač-Dubovsko (08-16 sati).

U tunelu Ivan (M-17 Sarajevo-Konjic), danas i sutra, od 09 do 15 sati izvodit će se radovi na sanaciji rasvjete, zbog čega će vozila saobraćati usporeno- jednom trakom.

Na graničnim prelazima zadržavanja su jutros kratkotrajna. Tokom dana očekujemo pojačanu frekvenciju vozila, posebno na prelazima na sjeveru zemlje.

I dalje traju radovi na području Hrvatske na graničnim prelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja, zbog čega se tokom dana na ovim graničnim prelazima povremeno saobraća usporeno.

Zbog radova u Crnoj Gori (Ilino Brdo-Vilusi i Deleuša-Vraćenovići) ne preporučuje se korištenje graničnih prelaza Klobuk (09-11 i 13-15 sati) i Deleuša (11-14 sati).
„VEŽI SE-SIGURNOSNI POJAS SPAŠAVA ŽIVOT“.

Koristite sigurnosni sistem koji je prilagođen visini i težini Vašeg djeteta, jer 90% povreda može se izbjeći pravilnim korištenjem sigurnosnih sjedalica.

ZAŠTITITE VAŠE DIJETE – UVIJEK  KORISTITE AUTOSJEDALICU !