Stanje na cestama

OPŠTE INFORMACIJE
Stanje na cestama 09.04.2017.
U istočnim krajevima na dionicama u višim predjelima, ovoga jutra upozoravamo na mjestimično smanjenu vidljivost zbog magle.

Na putevima u tim područjima i kolovoz je vlažan, pa savjetujemo oprezniju vožnju, uz obavezno držanje odstojanja između vozila.

Na dionicama koje prolaze kroz usjeke, skrećemo pažnju na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja.

Na putevima sa aktuelnim radovima saobraća se sporije, uz obavezno poštivanje privremeno postavljene saobraćajne signalizacije.

Izdvajamo autoput A-1 dionice Sarajevo zapad-Lepenica (u blizini tunela Igman) i Zenica Jug-Kakanj (u mjestu Donji Tičići). Sanacioni radovi izvode se i na magistralnim putevima: M-17 Žepče-Maglaj, M-6.1 Kolo-Posušje, M-18 Simin Han-Priboj i M-17 Jablanica-Mostar.

Zbog pojačanih graničnih kontrola koje su u toku na svim graničnim prijelazima moguća su duža zadržavanja. Vozače molimo za strpljenje i razumjevanje.

Prema informacijama prikupljenim od Granične policije Bosne i Hercegovine na graničnim prijelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja.

Zbog radova u Crnoj Gori (Ilino Brdo-Vilusi i Deleuša-Vraćenovići) ne preporučuje se korištenje graničnih prelaza Klobuk (09-11 i 13-15 sati) i Deleuša (11-14 sati).

Napominjemo vozače da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno do 15.04., bez obzira na trenutno povoljne vremenske uvjete.
„VEŽI SE-SIGURNOSNI POJAS SPAŠAVA ŽIVOT“.

Kod sudara pravilno postavljen i korišten sigurnosni pojas povećava mogućnost preživljavanja do 60%.

Pojasevi su najbolja zaštita u slučaju sudara i zato PROPISNO VEŽITE SIGURNOSNI POJAS !