Stanje na cestama

OPŠTE INFORMACIJE
Stanje na cestama 04.04.2017.
Prema prikupljenim podacima, jutros se na putevima u BiH saobraća po pretežno suhom kolovozu. Frekvencija vozila u jutarnjim satima pojačana je u gradskim centrima. Na putevima koji prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prevoja upozoravamo na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja. Podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme obavezno do 15.04.

Zbog održavanja međunarodnog sajma Mostar 2017, kao i Salzburg foruma, do 07.04. do ponoći, na snazi je zabrana prevoza eksplozivnih materija na području BiH.

Danas se izvode minerski radovi na magistralnom putu M-5 u industrijskoj zoni Gorinčani kod Bosanskog Petrovca. U vremenu od 13 do 17 sati, dolazit će do kratkotrajnih obustava saobraćaja.

Sanacioni radovi aktuelni su na autoputu A-1 na dionicama Sarajevo zapad-Lepenica (u blizini tunela Igman) iZenica Jug-Kakanj (u mjestu Donji Tičići), kao i na magistralnim putevima: M-18 Olovo-Kladanj, M-18 Simin Han-Priboj, M-17 Čapljina-Studenci i M-17 Jablanica-Mostar. Na ovim dionicama saobraća se sporije, uz obavezno poštivanje privremeno postavljene saobraćajne signalizacije.

Na graničnim prelazima nisu zabilježena duža zadržavanja.

Još uvijek traju radovi na području Hrvatske na graničnim prelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja, zbog čega se tokom dana na ovim graničnim prelazima povremeno saobraća usporeno.
„VEŽI SE-SIGURNOSNI POJAS SPAŠAVA ŽIVOT“. Nikada za vrijeme vožnje ne držite dijete u krilu ili naručju! Kod sudara efektivna težina djeteta se povećava do 20 puta tako da ga nećete moći zadržati. ZAŠTITITE VAŠE DIJETE – UVIJEK  KORISTITE AUTOSJEDALICU !