Stanje na cestama

OPŠTE INFORMACIJE
Stanje na cestama 23.03.2017.
Na putevima u BiH ovoga jutra se saobraća uz povoljne uvjete za vožnju.

Zbog radova na sanaciji klizišta jednom trakom saobraća se na autoputu A-1 dionicama Sarajevo zapad-Lepenica (kod tunela Igman) i Kakanj – Zenica Jug (u mjestu Donji Tičići), kao i na magistralnom putu M-18 Simin Han-Priboj (na lokalitetu Banj Brdo).

Zbog radova u tunelu “Karaula” na dionici magistralnog puta M-18 Olovo-Kladanj, saobraćaj se od 08 do 17 sati odvija usporeno, jednom trakom. Isti režim odvijanja saobraćaja, zbog sanacionih radova je povremeno i na magistralnom putu M-17 Jablanica- Potoci. Apelujemo na vozače da na ovim dionicama voze smanjenom brzinom i da poštuju privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Na graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja. Još uvijek traju radovi na području Hrvatske na graničnim prelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja, zbog čega se tokom dana na ovim graničnim prelazima povremeno saobraća usporeno.
„VEŽI SE-SIGURNOSNI POJAS SPAŠAVA ŽIVOT“. U 50% slučajeva nevezani putnik će biti potpuno izbačen iz vozila kroz vjetrobransko staklo što drastično povećava mogućnost težeg ozljeđivanja ili čak i smrtno stradanje i zato NEKA VAM KORIŠTENJE SIGURNOSNOG POJASA UĐE U NAVIKU !