Stanje na cestama

OPŠTE INFORMACIJE
Stanje na cestama 22.03.2017.
Pretežno suh kolovoz i frekvencija vozila pojačana u gradskim centrima, karakterišu ovoga jutra odvijanje saobraćaja u BiH.

Dolaskom povoljnih vremenskih uslova, vozače pozivamo na pojačan oprez zbog povećanog broja motociklista i biciklista u saobraćaju.

Savjetujemo maksimalno opreznu vožnju i podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme obavezno do 15.04.
Aktuelni su radovi na sanaciji klizišta na dionicama autoputa A-1 Sarajevo zapad-Lepenica (kod tunela Igman) iKakanj – Zenica Jug (u mjestu Donji Tičići), kao i na magistralnom putu M-18 Tuzla-Priboj (na lokalitetu Banj Brdo).

Apelujemo na vozače da na ovim dionicama voze smanjenom brzinom i da poštuju privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju.
Zbog radova u tunelu “Karaula” na dionici magistralnog puta M-18 Olovo-Kladanj, saobraća se usporeno, jednom trakom.

Radovi na sanaciji kolovoza, usporavaju odvijanje saobraćaja i na magistralnom putu M-17 u Donjoj Jablanici.
Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.
Još uvijek traju radovi na području Hrvatske na graničnim prelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja, zbog čega se tokom dana na ovim graničnim prelazima povremeno saobraća usporeno.
„VEŽI SE-SIGURNOSNI POJAS SPAŠAVA ŽIVOT“.

U 50% slučajeva nevezani putnik će biti potpuno izbačen iz vozila kroz vjetrobransko staklo što drastično povećava mogućnost težeg ozljeđivanja ili čak i smrtno stradanje i zato NEKA VAM KORIŠTENJE SIGURNOSNOG POJASA UĐE U NAVIKU !