Stanje na cestama

OPŠTE INFORMACIJE
Stanje na cestama 19.03.2017.
Jutros se na većini putnih pravaca u BiH saobraća bez dužih zastoja, po pretežno suhom kolovozu. Pojačana frekvencija vozila tokom dana očekuje se na putevima koji vode prema lokalnim izletištima. Sitniji odroni zemlje ili kamenja mogući su na dionicama koje prolaze kroz usjeke, kao i na planinskim prevojima.

Zbog radova na sanaciji klizišta, jednom trakom saobraća se na dionicama autoputa A-1 Sarajevo zapad-Lepenica (kod tunela Igman) i Kakanj – Zenica Jug (u mjestu Donji Tičići), kao i na magistralnom putu M-18 Simin Han-Priboj (na lokalitetu Banj Brdo). Apelujemo na vozače da na ovim dionicama voze smanjenom brzinom i da poštuju privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Zbog radova u tunelu “Karaula” na dionici magistralnog puta M-18 Olovo-Kladanj, od 8 do 17 sati, saobraća se usporeno, jednom trakom. Radovi su aktuelni i na magistralnom putu M-17 u Donjoj Jablanici, gdje se zbog sanacije kolovoza saobraća jednom trakom naizmjenično .

Savjetujemo maksimalno opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu i podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Još uvijek traju radovi na području Hrvatske na graničnim prelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja, zbog čega se tokom dana na ovim graničnim prelazima povremeno saobraća usporeno.
„VEŽI SE-SIGURNOSNI POJAS SPAŠAVA ŽIVOT“. Nevezani putnik će udariti u ostale putnike i usmrtiti ih ili ozbiljno povrijediti i zato NEKA VAM KORIŠTENJE SIGURNOSNOG POJASA UĐE U NAVIKU !