Stanje na cestama

OPŠTE INFORMACIJE
Stanje na cestama 18.03.2017.
Povoljni uvjeti za vožnju karakterišu ovoga jutra saobraćajnu situaciju u BiH. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke, skrećemo pažnju na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja. Saobraćaj se odvija usporeno ili uz kraća zadržavanja na dionicama sa aktuelnim sanacionim radovima.

Zbog radova na sanaciji klizišta jednom trakom saobraća se na autoputu A-1 dionicama Sarajevo zapad-Lepenica (kod tunela Igman) i Kakanj – Zenica Jug (u mjestu Donji Tičići), kao i na magistralnom putu M-18 Simin Han-Priboj (na lokalitetu Banj Brdo). Apelujemo na vozače da na ovim dionicama voze smanjenom brzinom i da poštuju privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Zbog radova u tunelu “Karaula” na dionici magistralnog puta M-18 Olovo-Kladanj, od 8 do 17 sati, saobraćaj se odvija usporeno, jednom trakom.

Još uvijek traju radovi na području Hrvatske na graničnim prelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja, zbog čega se tokom dana na ovim graničnim prelazima povremeno saobraća usporeno. Na ostalim graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja .

Napominjemo vozače da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno do 15.04., bez obzira na trenutno povoljne vremenske uvjete.
„VEŽI SE-SIGURNOSNI POJAS SPAŠAVA ŽIVOT“.

Kod sudara pravilno postavljen i korišten sigurnosni pojas povećava mogućnost preživljavanja do 60%.

Pojasevi su najbolja zaštita u slučaju sudara i zato PROPISNO VEŽITE SIGURNOSNI POJAS !