Stanje na cestama

OPŠTE INFORMACIJE
Stanje na cestama 17.03.2017.
Kolovoz je suh, a frekvencija vozila umjerenog intenziteta, izuzev dionica u gradskim centrima gdje je u jutarnjim satima promet vozila pojačan. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke, skrećemo pažnju na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja.

Zbog radova na sanaciji klizišta jednom trakom saobraća se na autoputu A-1 dionicama Sarajevo zapad-Lepenica (kod tunela Igman) i Kakanj – Zenica Jug (u mjestu Donji Tičići), kao i na magistralnom putu M-18 Simin Han-Priboj (na lokalitetu Banj Brdo). Apelujemo na vozače da na ovim dionicama voze smanjenom brzinom i da poštuju privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Danas od 08 do 17 sati, najavljeni su radovi u tunelu “Karaula” na dionici magistralnog puta M-18 Olovo-Kladanj, saobraćaj će se na navedenoj dionici odvijati usporeno, jednom trakom.

Još uvijek traju radovi na području Hrvatske na graničnim prelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja, zbog čega se tokom dana na ovim graničnim prelazima povremeno saobraća usporeno.

Na ostalim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja .
„VEŽI SE-SIGURNOSNI POJAS SPAŠAVA ŽIVOT“.

Nikada nemojte voziti dijete u vozilu a da ga niste smjestili u odgovarajuću sigurnosnu autosjedalicu i ispravno vezali sigurnosnim pojasom.

ZAŠTITITE VAŠE DIJETE – UVIJEK KORISTITE AUTOSJEDALICU !