Stanje na cestama

OPŠTE INFORMACIJE
Stanje na cestama 15.03.2017.
Kolovoz je ovoga jutra mjestimično vlažan, a intenzitet saobraćaja pojačan u gradskim centrima.

Na putevima koji vode preko planinskih prevoja, kao i na dionicama koje prolaze kroz usjeke, vozačima skrećemo pažnju na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja.

Na putnim pravcima Drežnica-Mostar i Mostar-Nevesinje, upozoravamo na povremene jake udare vjetra.

Aktuelni su radovi na sanaciji klizišta na dionici autoputa A-1 Kakanj – Zenica Jug u mjestu Donji Tičići, gdje se saobraća sporije, u oba smjera jednom trakom, kao i na dionici A-1 Sarajevo zapad-Lepenica kod tunela Igman, gdje se saobraćaj u smjeru Sarajevo zapad-Lepenica odvija preticajnom trakom.

Apelujemo na vozače da na ovim dionicama voze smanjenom brzinom i da poštuju privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Počeli su i radovi na sanaciji klizišta na magistralnom putu M-18 Tuzla-Priboj, gdje se saobraćaj odvija jednom trakom uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

Apelujemo na maksimalno opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu i podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Još uvijek traju radovi na području Hrvatske na graničnim prelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja, zbog čega se tokom dana na ovim graničnim prelazima povremeno saobraća usporeno.
„VEŽI SE-SIGURNOSNI POJAS SPAŠAVA ŽIVOT“.

Kod sudara za putnike na zadnjem sjedištu koji se nisu vezali sigurnosnim pojasom opasnost od težeg ozljeđivanja i smrtnog stradanja se povećava za tri puta u odnosu na vezane putnike

Zato UVIJEK PROVJERITE JESU LI SVI VAŠI PUTNICI VEZALI SIGURNOSNE POJASEVE !