Stanje na cestama

OPŠTE INFORMACIJE
Stanje na cestama 06.03.2017.
Jutros se na putevima u BiH saobraća po pretežno mokrom kolovozu. Pojačana je frekvencija vozila na dionicama u gradskim centrima. Skrećemo pažnju na učestale odrone zemlje ili kamenja na kolovoz, posebno na putevima koji vode preko planinskih prevoja, kao i na dionicama koje prolaze kroz usjeke. Izdvajamo putne pravce: Sarajevo-Foča, Rogatica-Višegrad, Konjic-Mostar, Jajce-Banja Luka, Bugojno-Novi Travnik i Turbe-Karanovac.

Apelujemo na maksimalno opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu i podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Na dionicama na kojima se izvode sanacioni radovi, saobraća se sporije uz obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije.

Izdvajamo dionicu autoputa A-1 Kakanj – Zenica Jug u mjestu Donji Tičići, gdje se zbog čišćenja kolovoza saobraća sporije, u oba smjera jednom trakom, kao i magistralne puteve: M-4 Matuzići-Jelah-Teslić, M-16 Bugojno-Kupres, M-6 Čapljina-Studenci i M-17 Mostar-Vrapčići.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Još uvijek traju radovi na području Hrvatske na graničnim prelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja, zbog čega se tokom dana na ovim graničnim prelazima povremeno saobraća usporeno.
„VEŽI SE-SIGURNOSNI POJAS SPAŠAVA ŽIVOT“. Koristite sigurnosni sistem koji je prilagođen visini i težini Vašeg djeteta, jer 90% povreda može se izbjeći pravilnim korištenjem sigurnosnih sjedalica. ZAŠTITITE VAŠE DIJETE – UVIJEK  KORISTITE AUTOSJEDALICU !