Image default
Arhiva

Stanje na cestama

Na većini puteva u BiH ovoga jutra saobraća se po mokrom ili vlažnom kolovozu, uz slabiji promet vozila. Zbog niske jutarnje temperature moguća je poledica, naročito na dionicama u višim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima. Zaostalog snijega ima mjestimično u višim predjelima magistralnih puteva M-18 Sarajevo-Foča (Rogoj) i M-20 Gacko-Tjentište (Čemerno), te na području Romanije. Na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove skrećemo pažnju na mjestimično smanjenu vidljivost zbog magle, na pojedinim dionicama na manje od 50 metara. Savjetujemo oprezniju i sporiju vožnju.

Za danas je planirano asfaltiranje na autoputu A-1 Sarajevo-Tarčin, na isključnoj traci na petlji Tarčin. Na ovoj lokaciji vozila će saobraćati usporeno, uz postavljenu privremenu saobraćajnu signalizaciju.

Tokom dana, zbog deminiranja terena,  povremene polusatne obustave aktuelne su na magistralnim putevima M-6 Stolac-Ljubinje (07-16 sati) i M-4 Teslić-Kotor Varoš (Rujevica, 08-16 sati), kao i na regionalnom putu R-467 Zavidovići-Olovo (Smajilbašići polje, 08-16 sati). Na magistralnom putu M-19.3 Rogatica-Ustiprača u mjestu Dub (od 09 do 10  i od 13 do 15 sati),  dolazi do povremenih kraćih obustava, a razlog su minerski radovi.

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo magistralne puteve: M-16 Banja Luka-Jajce, M-16 Donji Vakuf-Bugojno, M-16.2 Prozor-Jablanica i M-18 Priboj-Simin Han.

Na graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja.

Zbog radova na području Hrvatske, na graničnim prelazima Orašje-Županja i Bosanski Brod-Slavonski Brod vozila saobraćaju usporeno, tako da se vozačima preporučuje da što manje koriste ova dva prelaza.
„VEŽI SE-SIGURNOSNI POJAS SPAŠAVA ŽIVOT“. U 50% slučajeva nevezani putnik će biti potpuno izbačen iz vozila kroz vjetrobransko staklo što drastično povećava mogućnost težeg ozljeđivanja ili čak i smrtno stradanje i zato NEKA VAM KORIŠTENJE SIGURNOSNOG POJASA UĐE U NAVIKU !

 

Related posts

Kako ojačati dječji imunitet prirodnim putem

Znate li da je u Boeingu Bosanac izabran je za inžinjera godine

50 deficitarnih poslova koji su otvoreni radnicima izvan EU

Leave a Comment