Stanje na cestama

OPŠTE INFORMACIJE
Stanje na cestama 03.03.2017.
U većem dijelu BiH saobraćaj se ovoga jutra odvija po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu, uz pojačan promet vozila u gradskim centrima.

Zbog učestalih sitnijih odrona skrećemo pažnju na magistralne puteve: Jajce-Banja Luka, Gornji Vakuf-Prozor-Jablanica, Konjic-Drežnica, Srbljani-Bosanska Krupa, Bugojno-Novi Travnik-Nević Polje-Kaonik, Rogatica-Višegrad i Sarajevo-Foča-GP Hum, kao i na regionalni put Travnik-Karanovac.

Na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi postavljena je saobraćajna signalizacija, čije poštivanje je obavezno. Uz maksimalno opreznu vožnju savjetujemo i posjedovanje zimske opreme, koja je i zakonski obavezna na putevima u BIH.

Na dionici autoputa A-1 Kakanj – Zenica Jug u mjestu Donji Tičići saobraća se sporije, jednom trakom u oba smijera, uz privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju (u toku su radovi na čišćenju kolovoza).

Još uvijek traju radovi na području Hrvatske na graničnim prelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja, zbog čega se tokom dana na ovim graničnim prelazima saobraća usporeno. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 20 minuta.
„VEŽI SE-SIGURNOSNI POJAS SPAŠAVA ŽIVOT“.

Nikada za vrijeme vožnje ne držite dijete u krilu ili naručju!

Kod sudara efektivna težina djeteta se povećava do 20 puta tako da ga nećete moći zadržati.

ZAŠTITITE VAŠE DIJETE – UVIJEK  KORISTITE AUTOSJEDALICU !