Stanje na cestama

OPŠTE INFORMACIJE
Stanje na cestama 02.03.2017.
U većem dijelu BiH ovoga jutra saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu, uz slabiji promet vozila.

Izuzetak su saobraćajnice u gradskim centrima gdje je u jutarnjim satima promet vozila pojačan.

Zbog magle vidljivost je smanjena na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove, a izdvajamo dionice Konjic-Drežnica i Prozor-Jablanicagdje je vidljivost smanjena na 30-50 metara, kao i dijelove Kantona Sarajevo i puteve u istočnim krajevima.

Upozoravamo na učestale sitnije odrone, te moguću mjestimičnu poledicu i savjetujemo oprezniju vožnju.

Na dionici autoputa A-1 Kakanj – Zenica Jug  u mjestu Donji Tičići  saobraća se sporije, jednom trakom u oba smijera, uz privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju (u toku su radovi na čišćenju kolovoza).

Danas počinju radovi na magistralnom putu M-4 Matuzići-Jelah kod mjesta Kraševo, zbog čega će se od 07 do 17 sati na mjestu izvođenja radova saobraćati naizmjenično, jednom trakom.

Na graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja. Još uvijek traju radovi na području Hrvatske na graničnim prelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja, zbog čega se tokom dana na ovim graničnim prelazima saobraća usporeno.
„VEŽI SE-SIGURNOSNI POJAS SPAŠAVA ŽIVOT“.

Nikada za vrijeme vožnje ne držite dijete u krilu ili naručju! Kod sudara efektivna težina djeteta se povećava do 20 puta tako da ga nećete moći zadržati. ZAŠTITITE VAŠE DIJETE – UVIJEK  KORISTITE AUTOSJEDALICU !