Stanje na cestama

OPŠTE INFORMACIJE
Stanje na cestama 19.02.2017.
Kolovoz je mokar, a frekvencija vozila slabijeg intenziteta na putevima u BiH. Raskvašenog snijega na kolovozu mjestimično ima na dionicama u višim planinskim predjelima. Izdvajamo putne pravce: Sarajevo-Rogatica, Han Pijesak-Vlasenica, Bugojno-Novi Travnik i Glamoč-Mlinište. Zbog niskih temperatura, vozače upozoravamo na moguću poledicu, posebno na dionicama preko planinskih prevoja, kao i na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima. Vidljivost je zbog magle smanjena na dionici autoputa A-1 Sarajevo zapad-Tarčin, magistralnim putevima:M-5 Ripač-Vrtoče, M-17 Konjic-Mostar, M-16.2 Prozor-Jablanica, M-1.8 Tuzla-Orašje i M-4 Doboj-Tuzla, kao i na putevima na području: Orašja, Bosanskog Broda, Odžaka, Mrkonjić Grada i Bijeljine.Skrećemo pažnju i na učestale odrone zemlje ili kamenja na kolovoz.

Apelujemo na maksimalno opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu i molimo vozače da na put ne kreću bez zimske opreme, koja je zakonski obavezna za sve kategorije vozila.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Još uvijek traju radovi na području Hrvatske na graničnim prelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja, zbog čega se tokom dana na ovim graničnim prelazima povremeno saobraća usporeno.
„VEŽI SE-SIGURNOSNI POJAS SPAŠAVA ŽIVOT“. Nikada nemojte voziti dijete u vozilu a da ga niste smjestili u odgovarajuću sigurnosnu autosjedalicu i ispravno vezali sigurnosnim pojasom. ZAŠTITITE VAŠE DIJETE – UVIJEK KORISTITE AUTOSJEDALICU !