Stanje na cestama

OPŠTE INFORMACIJE
Stanje na cestama 17.02.2017.
Na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove centralne i sjeverne Bosne, kao i u istočnim krajevima na dionicama u višim predjelima, ovoga jutra upozoravamo na mjestimično smanjenu vidljivost zbog magle.

Na putevima u tim područjima i kolovoz je vlažan, pa savjetujemo oprezniju vožnju, uz obavezno držanje odstojanja između vozila.

Na dionicama koje prolaze kroz usjeke, skrećemo pažnju na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja.

Izdvajamo putne pravce: Sarajevo-Foča, Jajce-Banja Luka, Bugojno-Novi Travnik, Gornji Vakuf-Prozor, Konjic-Mostar i Turbe-Karanovac.

Danas (17.02.) na relaciji Prijedor-Bosanski Brod, od 04 do 12 sati, pod pratnjom policije, kreće se vanredan prevoz većih dimenzija. Apelujemo na vozače da u pomenutom periodu na navedenoj relaciji voze opreznije i da poštuju upute ovlaštenih lica iz pratnje.

Na graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja. Još uvijek traju radovi na području Hrvatske na graničnim prelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja, zbog čega se tokom dana na ovim graničnim prelazima povremeno saobraća usporeno.
Molimo vozače da prilagode vožnju trenutnom stanju na putevima i da na put ne kreću bez zimske opreme, koja je i zakonski obavezna za sve kategorije vozila.
„VEŽI SE-SIGURNOSNI POJAS SPAŠAVA ŽIVOT“.

Nikada za vrijeme vožnje ne držite dijete u krilu ili naručju! Kod sudara efektivna težina djeteta se povećava do 20 puta tako da ga nećete moći zadržati.

ZAŠTITITE VAŠE DIJETE – UVIJEK  KORISTITE AUTOSJEDALICU !