Stanje na cestama

Prema podacima prikupljenim u našem informativnom centru, ovoga jutra nema dužih zastoja u odvijanju saobraćaja na putevima u BiH. Kolovoz je pretežno suh, a frekvencija vozila pojačana u gradskim centrima. Magla u jutarnjim satima mjestimično smanjuje vidljivost na dionicama koje prolaze kroz kotline i uz riječne tokove. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke upozoravamo na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja na kolovoz. Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode uslovima na putu.

Povremene obustave saobraćaja zbog minerskih ili deminerskih radova, tokom dana aktuelne su na magistralnim putevima M-19.3 Rogatica-Ustiprača (08-17sati),  M-6 Stolac-Ljubinje (07-16 sati) i  M-4 Teslić-Kotor Varoš, u mjestu Rujevica, kao i na regionalnom putu R-467 Zavidovići-Olovo (Smajilbašići polje, 08-16 sati).

Do kraćih zastoja dolazi  i na  dionicama gdje se izvode sanacioni radovi, a gdje je obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije. Izdvajamo putne pravce: Donji Vakuf-Bugojno, Ključ-Mrkonjić Grad, Bugojno-Novi Travnik, Prozor-Jablanica i Maglaj-Doboj.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Zbog radova na području Hrvatske, na graničnim prelazima Orašje-Županja i Bosanski Brod-Slavonski Brod vozila saobraćaju usporeno.Zbog vjerskih praznika (Svi Sveti i Dušni dan), do sutra se očekuje pojačan promet vozila, tako da se vozačima preporučuje što manje korištenje ova dva prelaza.

„VEŽI SE-SIGURNOSNI POJAS SPAŠAVA ŽIVOT“.

Nevezani putnik će udariti u ostale putnike i usmrtiti ih ili ozbiljno povrijediti i zato NEKA VAM KORIŠTENJE SIGURNOSNOG POJASA UĐE U NAVIKU !