Na lokalnim izborima u Bosni i Hercegovini 2. oktobra 2016. godine birat će se devet gradonačelnika i 132 načelnika općina.

Kandidati za načelnika općine Cazin su Nermin Ogrešević, Almin Handanagić i Hakija Beganović.

Nermin Ogrešević, predsjednik A-SDA i aktuelni načelnik Općine Cazin, na oktobarskim izborima borit će se za rekordni četvrti mandat.

Dobitnik je brojnih priznanja, među kojima izdvajamo onu za Najnačelnika regiona, Menadžera decenije…

https://www.youtube.com/watch?v=LmeV1RC1Tu4

Promotivni spot A-sda

Po dosadašnjim analizama ima najveće šanse na USK-u da zadrži sadašnju poziciju.

Nermin Ogrešević rođen je 19. decembra 1972. godine u Cazinu, gdje je završio osnovno i srednje obrazovanje. Zvanje diplomiranog ekonomiste stekao je na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Tuzli 1999. godine.

Nakon završenog fakulteta, iste godine zapošljava se u Privrednoj banci d.d. Bihać. Dvije godine kasnije zapošljava se u Društvu za upravljanje fondovima “Kapital invest” Bihać, i tu je ostao godinu dana, nakon čega se zapošljava u Javnom preduzeću “Komunalije”.

Poslanik u Skupštini USK-a postaje 2003. godine i taj mandat je obavljao do narednih lokalnih izbora. 2004. godine osvaja prvi mandat na čelu Općine Cazin kao kandidat SDA.

Zajedno sa Rifatom Hozanovićem u februaru 2008. godine osniva Stranku demokratske aktivnosti (A-SDA), i 5. oktobra iste godine ponovo pobjeđuje u utrci za načelnika Općine Cazin.

Stranka, na čijem je čelu, od 2008. godine do danas bilježi kontinuirani rast glasova, i na posljednjim općim izborima 2014. godine prvi put ulazi u Parlament Federacije BiH i Parlamentarnu skupštinu BiH.

Ogrešević je 2012. godine osvojio treći uzastopni mandat na poziciji načelnika Općine Cazin.