Sramota je kakve sudije imamo

Nogometaši Visočke Bosne su u okviru 11. kola Prve nogometne lige Federacije gostovali u Gradačcu kod ekipe Zvijezde te su doživjeli poraz sa 3:0, a utakmicu je obilježio nesvakidašnji potez gostujućih igrača u finišu duela.

Oni su, naime, odlučili bojkotovati utakmicu od 87. minute, sjedeći na terenu i tako izražavajući protest zbog nove sudijske lakrdije.

Igrači Zvijezde, i pored vodstva i očitog bojkota suparničke ekipe nisu iskazali fair play te su postigli dva gola u trenucima kada na golu gostiju nije bilo nikoga.

U prvom poluvremenu je domaćin imao više od igre, a Bosna se uspješno branila. Slično je bilo i u drugom poluvremenu, sve do 70. minute kada je Zvijezda povela.

Ostaje da se vidi kako će nogometna organizacija reagirati, a nije isključena ni drakonska kazna jer ovakav Savez ne trpi kritike.

https://www.youtube.com/watch?v=6dRxQ8Wi7Zg

Ipak, Visočaci ističu da im je dosta malverzacija i igranja u ligi u kojoj kriminalizirani pojedinci iz NSBiH unaprijed “završavaju” utakmice, ali i sudija koji su plaćeni da sude onako kako im se kaže.