Spisak proizvođača i GMO proizvoda na našem tržištu

KONAČNO smo došli do spiska proizvođača hrane koji koriste genetski modifikovane proizvode (GMO) u proizvodnji, a čiji proizvodi se nalaze na našem tržištu. Pošto nam nazivi firmi malo znače, šaljemo vam brendove pod kojim mi te proizvode kupujemo. (Inače, bolje da vam ne šaljemo fotke pacova iz laboratorija koji su hranjeni GM kukuruzom – tumori su im ogromni).
Molim vas da spisak prosledite.
Lista GMO proizvoda – hrana koja ima u sebi genetski modifikovane organizme

01. Snickers, Mars, Twix, Milky Way, Bounty (čokoladice)
02. Campbell Supe (supe)
03. Uncle Ben’s (grašak)
04. Lipton (čaj)
05. Cadbury (čokolada, kakao)
06. Ferrero (Nutela, Kinder jaje, Kinder bueno)
07. Nestle čokolada, Nestle Nesquik
08. Coca-Cola, Sprite, Fanta, Pepsi, 7-up
09. Knorr (sos, supe, kocke za supu)
10. Hellman’s (začini, majonez, sokovi)
11. Heinz (začini, majonez, sokovi)
12. Kraft (omiljena čokolada Milka, čips, Jacobs kafa, dečiji napitak)
13. Heinz Foods (kečap, sokovi)
14. Mc’Donalds mreža restorana “brze” hrane i njihovi obroci
15. Hipp (dečija hrana)
16. Abbot Labs Similac (mleko u prahu za bebe)
17. Department
18. Danone – jogurt, kefir, sir

Serbian Institute of Occupational Health ” Dr Dragomir Karajovic”
Deligradska 29, 11000 , Belgrade, SerbiaOvo
morate da znate.
U gotovo svim Frikomovim sladoledima nalazi se kancerogeni Karagenan, jedan od najštetnijih aditiva (oznaka mu je E407). Zabranjen je u Evropskoj uniji jer izaziva rak debelog creva, ali nije zabranjen u tkz. neelitnim državama u kojima su Klinike za dečiju onkologiju prepune smrtno zatrovane dece. (Niko u ovoj sramnoj državi ne sme da postavi i da odgovori na pitanje: odakle tumor u detetu od nepune tri godine?)

Gde je granica naše ravnodušnosti?
Gde je početak naše odgovornosti?
Pa nije valjda da su na odjeljenju za onkologiju?!

Pogledajte linkove u kome vet. inspektor Miroslav Stojišić govori o veoma opasnom Karagenanu E-407 (a potražite na stranim sajtovima mnogo opširnije)

A zatim: idite u najbližu prodavnicu, kupite omiljeni frikomov sladoled, pročitajte sastav u njemu i – BACITE GA U SMEĆE!

Širite dalje ovu vest do svih onih koji su vam dragi!
Stop Frikom! Zdravlje nikom!
Ovo je jedina vrsta pritiska kojom možemo da utičemo na odgovorne u ovom preduzeću da izbace otrov iz sladoleda i želuca naše dece!

ČUVAJMO NAŠU DECU, NE ČINIMO NI NJIMA NI NAMA MEDVEĐU USLUGU!!!

Allah dželle dželalluhu kaže: „O ljudi, klanjajte se Gospodaru svome, koji je stvorio vas i one prije vas, da biste bogobojazni bili; & koji vam je Zemlju učinio posteljom, a nebo zdanjem; koji s neba spušta kišu i čini da s njom rastu plodovi, hrana za vas. Zato ne činite svjesno druge Allahu ravnim!“
(el-Bekara, 21-22.)
Ovo su ajeti koji na najbolji mogući način pojašnjavaju sve osnove i principe vjere od potvrde postojanja Vrhovnog Stvoritelja i Njegovih savršenih svojstava tipa: kudret/moć, ‘ilm/znanje, iradet/volja, hajat/život, hikmet/mudrost, uz sva ostala djela i postupke. Ovi kur’anski ajeti su potvrda tome da je ovaj svijet nastao i da je stvoren, i da ga nekada nije bilo. Ovi su ajeti potvrda dvjema vrstama tevhida: „Tevhidul-rububijjeh“ – koji govori o tome da je Allah dželle dželalluhu , taj koji je Vrhovni Gospodar svega, da je on Stvoritelj i Izumitelj svega, i „Tevhidul-uluhijjeh“ – koji u sabi sadrži to da je samo Allah dželle dželalluhu., Bog koji ima pravo da se obožava, koji ima pravo da bude zbog toga i voljen; samo je On taj koji polaže pravo na ‘ibadet, na dove, na klanjanje, na pokornost i poniznost, na srčanu ljubav itd.. Allah dželle dželalluhu, kaže: „O ljudi“ – ovim se obraća cijelom čovječanstvu, svoj djeci Ademovoj/Adamovoj; svi ste vi Moja stvorenja, pa vam se zato i obraćam!

„Klanjajte se Gospodaru svome“ – ovim riječima Allah dželle dželalluhu, naređuje cijelom čovječanstvu, svim ljudima, da samo Njega obožavaju, i da mimo Njega svoja srca ne poklanjaju nikome! Riječi „Gospodaru svome“ – rabbekum – nam specifično ukazuju na to da je svakome čovjeku obaveza robovati svome Stvoritelju i obožavati Ga, jer ako je On taj koji nas je stvorio, i raznim nas dobročinstvima, ni’imetima i blagodatima obasipa, i u Njegovoj su ruci naše duše i naši vratovi, i svaka je ćelija našeg organizma potpuno Njegova i samo Njemu pokorna – onda je na nama obaveza da Mu budemo zahvalni na svemu tome, i da Mu budemo iskreno odani, samo Njegovi robovi, pa nam zbog toga i poručuje: „Klanjajte se Gospodaru svome“ – a nije rekao: „Klanjajte se Bogu svome“ – jer je riječ „Rabb“ oznaka za Vrhovnog Vladara, Stvoritelja svega, Onoga koji ni’imete daje, Odgajatelja, Popravitelja…

Svaki zdravi i normalni razum, i svaka neiskvarena duša, će zaključiti to da samo takvo Biće jedino zaslužuje da Mu se robuje, i da jedino On polaže pravo na obožavanje i klanjanje, i niko drugi mimo Njega! „Koji je stvorio vas“ – ovim djelom Allah dželle dželalluhu, nas podsjeća na to zbog čega traži od nas da Mu robujemo, i da mu ‘ibadetimo, samo Njemu Jedinom – zbog toga što nas je izveo iz nepostojanja, i što nas je iz ničega stvorio! Ljudi, sami po sebi, većinom ovo i potvrđuju, jer nas o tome obaviještava i sljedeći kur’anski ajet, koji glasi: „A ako ih zapitaš ko ih je stvorio, sigurno će reći: “Allah!” Pa kuda se onda odmeću?“ (Zuhruf, 87.)