Image default
Arhiva

Spiner je igračka za djecu ili opasnost?

To je nova ‘must-have’ igračka svakog osnovnoškolca i srednjoškolca, čak i više od toga – fidget spinner je stil života. Možete s njim žonglirati kao s vrućim krumpirom, čak i bez gledanja.

Možete ga koristiti kao faktor iznenađenja. Ipak, nemojte ga staviti u usta – mogao bi vam ozlijediti zube, ali možete ga zavrtjeti na nosu, na stolu, na boci ili kao otvarač za boce.

Možete ga zavrtjeti i iznutra ili vam može poslužiti kao meta za gađanje unutar krugova. Čak su se pojavili i profesionalni fidžeteri!

Ipak, vratimo se na početak – poanta figdet spinnera je da se vrti, odnosno vi ga morate zavrtjeti da biste ispali fora. Vrti se znatno brže nego što bismo očekivali jer kuglični ležajevi reduciraju trenje i dopuštaju slobodnu rotaciju. Fidget spinner možemo pronaći u mjedenom, čeličnoj, bakrenoj ili plastičnoj varijanti.

To je moderni yo-yo, na prvi pogled beskorisna igračka pomoću koje možete ovladati brojnim trikovima. On je čak navodno služio i kao pomagalo onima koji pate od poremećaja pozornosti s hiperaktivnošću da prevladaju problem, no stručnjaci su prema toj teoriji dosta skeptični.

Ova ‘igračka’ nije dostupna baš svugdje, ali upravo to i je njezina čar – jer iza nje ne postoji agresivni i dobro plaćeni marketing, a postala je igračka godine!

Iako je ovu ‘igračku’ izumila Catherine Hettinger još prije 20 godina, tek je nedavno došla u modu.

Ipak, protiv nje se bore uprave nekih škola diljem svijeta jer – uzrokuje buku a i može biti opasna za zdravlje djece . Naravno, kad svako dođe sa svojim primjerkom, nitko više ne prati gradivo.

Related posts

Kupusom do snažnijeg imuniteta

Vremenski bilten

Skandal u rafineriji Brod

Leave a Comment