Image default
Arhiva

Šokantno: Oni nas prate, sve znaju o nama, pogledajte film SNOWDEN (Trailer)

Edward Snowden rođen je u Sjevernoj Carolini, a svoju je karijeru započeo kao zaštitar u NSA-i. Inače prilično uvjereni patriot, 2004. je godine podnio zahtjev za pristup oružanim snagama SAD-a, no nije uspio završiti obuku zbog ozljede noge. Od 2006. radio je za CIA-u i bio zadužen za sigurnost sustava informatičke tehnologije.

Tri godine poslije zapošljava ga kompanija Dell, koja djeluje unutar NSA-e i u kojoj je Snowden stekao obrazovanje za “certificiranog etičkog hakera”; koje ga je načelno trebalo upoznati s hakerskim metodama rada u svrhu njihova sprječavanja. 2013. prebacili su ga u tvrtku Booz Allen Hamilton, u kojoj je objavom NSA-inih spisa kulminirala njegova borba protiv špijunaža koje je američka vlada godinama konstantno provodila.

U medijima su se počeli pojavljivati podaci iz desetak tisuća dokumenata koje je Snowden slao novinarima, a i sam je dao nekoliko intervjua, poput onoga za njemački Der Spiegel, voljan otkriti svoj identitet i u potpunosti svjestan posljedica koje će izlazak u medije imati za njegovu karijeru, ali i privatni život.

Related posts

7 šokantnih stvari koje niste znali o emojijima

HIPOTERMIJA: Smrzavanje do smrti!

Ljubavna bolest mladog Selvada iz Bužimu

Leave a Comment