Image default
Arhiva

Škoda planira automobil za sitnu raju

Iz Škode obećali automobil za sirotinju …

Usprkos propalom dogovoru sa indijskim gigantom Tata Motorsom u Škodi ne odustaju od razvoja jeftinog modela namijenjenog tzv. tržištima u razvoju.

Još je prerano govoriti o podvozju ili motorima, ali marka ima “niz ideja” za takav model, koji će se prvo pojaviti u Indiji, a onda i na ostalim tržištima u razvoju poput Irana i Brazila, javlja AutoNews citirajući Thomasa Sedrana, Volkswagenovog glavnog stratega.

Jeftina Škoda na cesti bi se trebala pojaviti do 2020. godine, a kako sada stvari stoje neće koristiti Tatinu tehnologiju. Naime, u Škodi se boje da bi korištenje indijske platforme moglo prouzrokovati probleme u budućnosti, i to po pitanju zadovoljavanja sigurnosnih i emisijskih standarda.

VW grupa već otprije radi na razvoju jeftinog modela za kinesko tržište, a nastaje u suradnji s lokalnim partnerom (FAW) u sklopu čije će game biti ponuđen. Potom bi mogao uslijediti i SUV model piše faktor.ba .

Vratimo li se na Škodu nema sumnje kako bi ova ideja jeftinog modela mogla odlično proći i na istoku Evrope, gdje se automobili često kupuju na metre, a VW-ov potpis i dalje ima određenu težinu.

Škodin najjeftiniji model je (pre)mali Citigo, dok je Rapid cijenom i dalje daleko od segmenta u kojem još uvijek glavnu riječ vodi Dacia

Ako održe riječ, ŠKODA ĆE BITI ZAKON …

Related posts

Ljetos nas očekuje šou na graničnim prijelazima sa Hrvatskom

Telefoni će postat još pametniji!

Rukometaši Bosne savladali Maglaj

Leave a Comment