Naslovnica Magaza Arhiva Sigurni pretraživač za djecu – Kiddle

Sigurni pretraživač za djecu – Kiddle

 U vrijeme IT tehnologije, računara i brzog življenja, dostupne su nam mnoge informacije putem interneta.

Dovoljno je samo par klikova da dođete do željenog saznanja. U svemu tome ključnu stvar igraju takozvane tražilice

 

To su detektivi koji u djelićima sekunde procesuiraju milijarde informacija i vama plasiraju ono što ste ih upitali. Svakako da je najpoznatija tražilica Google. Danas mnoge kompanije ulažu milione dolara da bi upravo njihov brend, proizvod ili kompanija bila što bolje rangirana na Google tražilici.

Međutim, nije uvijek sve idealno i onako kako bismo mi željeli, pogotovo ako ste roditelj. Vaše dijete često koristi računar i internet. Jednostavno niste u mogućnosti konstantno pratiti i voditi računa koje internet stranice će pretraživati. Upravo zbog toga mnogi ljudi rade na zaštiti djece, a ovoga puta predstavljamo vam novu SIGURNU tražilicu Kiddle.

Šta je, ustvari, Kiddle?

Kiddle je novi sigurni internet pretraživač, zasnovan na Google sigurnom pretraživanju. Namijenjen je isključivo djeci. Roditelji širom svijeta su oduševljeni činjenicom da njihova djeca neće moći doći do sadržaja koji nije primjeren za njihov uzrast. Tako će biti zaštićeni štetnih utjecaja, koje internet može prouzrokovati.

Stoga, ako ste roditelj i ovo čitate, možete biti mirni ako podesite Kiddle kao osnovni pretraživač kada vaša djeca koriste internet i računar.