Osim hladnoće i vjetra, suh zrak u zatvorenim prostorijama u kojima provodimo najveći dio dana kosu također čini krhkom i podložnom pucanju, upravo su to razlozi zbog kojih zimi svojoj kosi trebate pridavati posebnu njegu.

Iako ne postoji čudotvorni preparat ili tretman koji će vašu kosu iz korijena transformirati, postoji niz tretmana i preparata koji vašu kosu njeguju, jačaju, čine ljepšom, zdravijom i otpornijom na sve uslove.

Kako bi spriječili pucanje kose koje nastaje kao rezultat suhog i hladnog zraka, obavezno u rutinu uključite maske za kosu umjesto klasičnih regeneratora.
Baš kao i ljeti bilo bi idealno prije pranja na kosu umasirati prirodno ulje koje će je dodatno nahraniti, ulje kokosa i makadamije za njegu kose uvijek je idealan izbor.
Prema kosi budite nježni, što je više pazite to su manje šanse da će ona pucati i otpadati što je za ovo doba godine sasvim normalno, pa se nemojte prestrašiti ako na četki za kosu vidite više dlaka nego inače.

Prilagodite temperaturu fena, nikada nemojte sušiti kosu na visokim temperaturama. Iako se savjetuje sušenje kose na zraku, zima nije najpovoljniji period za to, ipak, ako se odlučite na to, kosu operite navečer kako bi se do jutra u potpunosti mogla osušiti.

Jedan od najboljih načina da svoju kosu zaštite od vjetra i hladnoće su kape za glavu. Osim što vas griju one savršeno štite kosu od hladnoće i idealan su zimski dodatak pa ako već niste nabavite svoju za ovu sezonu.