Savjeti za montažu vodokotlića

Ovisno o modelu, vodokotlić   postavite na zahodsku školjku ili ga montirajte na zid, te ga pomoću cijevi za dotok vode povežite sa zahodom.

Navoj kutnog ventila omotajte trakom od konoplje ili teflona, te ga pričvrstite na instalaciju. Zatim s vezivnom cijevi vodokotlić priključite na kutni ventil.

Ovo elegantno rješenje možete upotrijebiti kada namjeravate na zid iza zahodske školjke staviti nove pločice. Pri tome na stražnju stranu zida najprije pričvrstite ugradni okvir, a zatim na njega vodokotlić. Kad ga povežete sa zahodskom školjkom, izradite još i pred-zid u masivnoj ili lakoj građevinskoj tehnici.

Oko trećine cjelokupne količine vode u domaćinstvu potroši se na ispiranje zahoda. Zbog toga je upravo tu posebno važno da smanjimo količinu vode. Ako u vodokotlić ugradite pregradu za vodu, kotlić neće upotrijebiti cjelokupnu količinu vode; voda će teći samo onoliko vremena, koliko dugo držite gumb.

Ta pregrada za vodu predstavlja uteg iz nehrđajućeg legiranog čelika, koju jednostavno objesite u cijev za ispiranje. Zbog toga pregradu možete staviti u svaki WC kotlić. Godišnje tako uštedimo do 8 000 litara vode po osobi.

Slavine koje kapaju odmah popravite, jer ćete tako uštedjeti do 2 000 litara vode godišnje!
Pribor za jelo i posuđe prije pranja ne ispirite tekućom vodom. Mašinu za pranje suđa kao i mašinu za pranje rublja, uvijek optimalno napunite.

Razmislite o tome da za kupanje upotrijebite oko 150 do 200 litara vode, a za tuširanje samo 60 do 80 litara ili čak i manje, ako zatvorite vodu dok se sapunate. Ostatke hrane i slično ne bacajte u zahodsku školjku, nego u smeće.