Savjeti za lakše ustajanje iz kreveta

Moramo priznati da ustajanje iz kreveta nikom nije omiljeni dio dana. Kad dođu hladni dani nekako nam je još teže ustati iz toplog kreveta i započeti sa svakodnevnim obavezama.

Savjetujemo:

Ako svaki dan započnete s nekim vašim malim ritualom koji će vam ujutro izmamiti osmjeh na lice i omogućiti da lakše započnete dan i izvršavanje vaših obaveza, buđenja će biti ugodnija.

  • Ako prije spavanja pripremite sve za jutarnji topli napitak ili ga čak napravite i natočite u termosicu te stavite pokraj kreveta, ustajanje će vam biti mnogo lakše i veselit ćete se toj prvoj šolji toplog napitka.
  • Ustajanje i traženje odjeće pa presvlačenje par puta dok je u sobi ili kupaonici hladno može biti jako naporno i nelagodno. Zato je za sutrašnji dan najbolje odjeću pripremiti navečer.
  • Kada su najteži dani pred vama izaberite odjeću koja vam je ugodna, u kojoj se osjećate lijepo i koja vam laska. Tada ujutro kada otvorite oči znate da ćete daj dan izgledati lijepo i tako ćete se osjećati.
  • Ustajanje će značiti da se odijevate u omiljene krpice koje ste pripremili a ne na vrtoglavo kopanje i isprobavanje što vam je pri ruci.
  • Ako ujutro čim otvorite oči pomislite na vaš cilj toga dana, na obvezu čijem izvršenju se veselite ili događaj koji planirate posjetiti drugačije ćete se osjećati taj dan i lakše ćete se ustati jer vam je taj cilj važniji od toplog kreveta.
  • Ako ne radite, ne idete nikuda onda si odredite male radosti toga dana. To može biti spremanje kuće, kuhanje finog ručka, neki hobi, gledanje filma ili serije. Svako od nas u životu ima neki cilj ali oni mali dnevni ciljevi često su toliko zanemareni da se ne sjetimo uživati u svakom danu posebno.
  • Ujutro čim vam zazvoni budilica pomislite što vas veseliti taj dan i što želite učiniti te se odmah ustanite i započnite dan.
  • Ako rastanak s toplim krevetom zamijenite sa sastankom s vašim omiljenim napitkom, obvezama koje vas vesele i ispunjavaju te nekim malim radostima onda taj rastanak neće toliko biti u centru pažnje te ćete se lakše ujutro ustati.

Nadamo se da smo Vam pomogli,

Vaš portal www.pravisavjeti.info