Savjeti za čišćenje filtera zraka motorne pile

 Filter zraka se ne smije prati u benzinu ili sličnim otapalima jer takve tvari mogu oštetiti filter te one ujedno na sebe privlače nečistoće.

Mi Vam donosimo savjete i naša iskustva sa održavanjem motornih pila, uživajte u narednom tekstu sa dosta novih informacija.

Za portal PRAVI SAVJETI.info piše: Munib Prošić dipl.ing.agr.

Prije samog početka rada, motornu pilu je potrebno vizualno pregledati na način da se obrati pozornost na eventualna mehanička oštećenja na pili i na reznom sustavu pile – vodilici i lancu.

Sa alatom dobivenim uz motornu pilu potrebno je pričvrstiti sve vijke, posebno one na vibrirajučim dijelovima kao što su amortizeri. U slučaju oštečenja ili nedostatka pojedinih vijaka ili dijelova, prije početka rada te dijelove treba zamijeniti ili nadomjestiti.

Filter zraka koji se nalazi iznad stražnje ručke motorne pile zaštićen je poklopcem i potrebno ga je u toku radnoga dana često provjeravati i očistiti, odnosno najmanje jednom dnevno i to prije samog početka rada sa pilom.

Filter začepljen s prašinom i piljevinom onemogućuje normalan protok zraka kroz rasplinjač prema motoru i u tom slučaju dolazi do gušenja, odnosno nepravilnog rada motora. Postoje različiti oblici izvedbe filtera, ovisno o proizvođaču i pojedinom modelu motorne pile, ali svi su filteri konstruirani tako da se mogu jednostavno i brzo skinuti i relativno lako očistiti.

Prije skidanja zaštitnog poklopca filtera i samog filtera potrebno je uključiti čok na motornoj pili da bi se spriječio ulazak nečistoća u rasplinjač kod motornih pila gdje je rasplinjač izveden sa zaklopkom za čok, odnosno s otpuštenim gasom (bez uključenog čoka) kod rasplinjača koji ima samo zaklopku za gas, dok se zaklopka za čok nalazi u filteru zraka.

Čišćenje filtera je najjednostavnije obaviti laganim udarcima rubom filtera o neki čvrsti predmet tako da se nečistoće jednostavno otresu od vanjske strane filtera. Dobro je u alatu za održavanje imati i četku s finim dlačicama (ili kist) kojom se vanjska strana filtera isto tako može jednostavno i kvalitetno očistiti. Kada smo u radionici filter se može očistiti i sa stlačenim zrakom iz kompresora, a isto tako može se i oprati pod mlazom čiste, po mogućnosti tople vode.

U slučaju pranja s vodom potrebno je pričekati da se filter osuši prije ponovne ugradnje na pilu.

Novi modeli motornih pila imaju filtere po izvedbi slične onima koji se koriste u automobilima. Prednost takvih filtera je ta da je njihova površina znatno veća u odnosu na prijašnje filtere, pa je i sam interval čišćenja filtera produžen. Još jedna prednost novijih motornih pila je u izvedbi strujanja zraka prema filteru.

Dio vanjskog zraka koji dolazi do filtera biva dobrim dijelom pročišćen od krupnijih nečistoća uslijed djelovanja centrifugalne sile ventilatora i posebno dizajniranog kućišta ventilatora u kojem se zrak s nečistoćama šalje prema cilindru gdje ima ulogu hlađenja motora. Takvim prethodnim pročišćavanjem zraka interval čišćenja filtera je produljen.