Sarajevski CORE otvorio ured u Minhenu

Sarajevska kompanija CORE, koja se bavi razvojem i konstrukcijama u autoindustriji, nedavno je otvorila svoj ured u Minhenu.

“Poslovanje sa njemačkim klijentima zahtijevalo je otvaranje kancelarije u Njemačkoj. Imajući u vidu da su nam ključni klijenti u Minhenu, odlučili smo se za Minhen. Trenutno u kancelariji upošljavamo jedanaest ljudi sa planom daljnjeg širenja”, kazao je za portal Akta.ba Nihad Velagić, direktor CORE-a, dodajući da su se na ovaj poslovni poduhvat odlučili jer im je dosadašnje iskustvo pokazalo da je neophodno biti fizički prisutan na tržištu kako bi se lakše vršila akvizicija novih poslova i projekata na ovom tržištu.

“Ono što je sigurno i što govorimo sa ponosom je da bh. firma CORE sa svojim stručnim uslugama mašinskih inženjera učestvuje i doprinosi razvoju budućih modelaautomobila renomiranih njemačkih proizvođača”, govori Velagić.

Pored toga, firma CORE paralelno radi i na drugoj liniji biznisa, odnosno implementaciji svjetskih softverskih rješenja za velikekorisnike.

Kada su u pitanju nove investicije u ovom segmentu poslovanja, Velagić napominje da nastavljaju sa razvojem svojih kapaciteta i kompetencija za implementaciju Oracle Cloud ERP, EPM i HCM poslovnih rješenja.

“Postali smo ovlašteni partner za distribuciju Oracle Cloud usluga i nastaljamo sa daljom specijalizacijom. U septembru mjesecu potpisali smo ugovor sa jednim hrvatskim klijentom za uvođenje Oracle Cloud ERP rješenja kod ovog klijenta. Ovo je ujedno početak realizacije našeg poslovnog cilja regionalizacije i dobivanja projekata u jugoistočnoj Evropi. Više o Oracle Cloudu možete naći na cloud.oracle.com”, ističe Velagić.