SAOPŠTENJE: ZA SVE PROIZVOĐAČE JAGODASTOG VOĆA I POVRĆA

Bihać; 24.11.2016.g

SAOPŠTENJE

ZA SVE PROIZVOĐAČE JAGODASTOG VOĆA I POVRĆA

Poštovani proizvođači i otkupljivači voća i povrća molimo vas da svoje dogovorene obaveze izvršite upravo onako kako ste se i dogovorili, potpisali ugovore ili svako po svom slobodnom izboru.

Ovim putem vas obavještavamo da je SAVEZ upoznao premijera USK-a gospodina Huseina Rošića i resorne ministre poljoprivrede Dragana Polimanca, privrede Asmira Crnkića o trenutnoj situaciji po pitanju cjelokupnog stanja  a prvenstveno o neizmirenim obavezama otkupljivača prema proizvođačima, isti su nam izašli u susret i obećali isplatu poticaja, na čemu smo zahvalni vladi USK-a na čelu sa  premijerom Rošićem.

Početak isplate poticaja je palniran za 15 – 20 dana čim se stvore administrativni uslovi, što je za svaku pohvalu.

Takođe ova vlada je obećala pomoći svim otkupljivačima na našim prostorima koji uredno izmire svoje obaveze u tekućoj godini prema proizvođačima i imaju namjeru proširenja svojih kapaciteta u narednoj godini  što naš SAVEZ svakako podržava i pohvaljuje jer svi dobro znamo da samo zajedno možemo opstati.

Kantonalni savez poljoprivrednih proizvođača jagodastog voća i povrća želi da napomene sve stranke i političare na ovim prostorima da moraju znati da nama trebaju ovakva vlada i ministri koji podržavaju nas poljoprivrednike, naš rad i trud.

S POŠTOVANJEM!

predsjednik saveza