Image default
Arhiva

Saobraćaj u BiH se odvija nesmetano i bez vanrednih ograničenja

Na većini putnih pravaca u BiH jutros se saobraća nesmetano i bez vanrednih ograničenja. U jutarnjim satima na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove upozoravamo na smanjenu vidljivost, zbog magle.

Tokom dana očekujemo pojačanu frekvenciju vozila, pa vozače savjetujemo da voze oprezno i da obavezno drže odstojanje između vozila. Također, posebno oprezni trebaju biti biciklisti i motociklisti, kojih je sve više na frekventnim dionicama.

U toku su radovi na dionici autoputa A-1 Lepenica-Tarčin (na izlazu iz tunela Grab), pa se saobraća usporeno-jednom trakom. Na autoputu Banja Luka-Bosanska Gradiška, zbog izgradnje vijadukta, za saobraćaj je zatvorena petlja Mahovljani.

Otežano, jednom trakom, zbog radova na asfaltiranju kolovoza, saobraća se i na dionici magistralnog puta M-17 Buna-Tasovčići.

Zbog sanacionih radova i izmjenjenog režima saobraćaja izdvajamo i dionice: na M-17 Jablanica-Mostar, Jošanica-Stup i Nemila-Topčić Polje, zatim M-18 Priboj-Simin Han i M-4 Simin Han-Kalesija.

Na graničnom prelazu Doljani pojačan je izlaz vozila iz BIH, dok su na ostalim graničnim prelazima zadržavanja za sada kraća. Zbog radova na području Hrvatske, na GP Orašje-Županja vozila saobraćaju usporeno u oba smijera.

Apeluje se na vozače da prije polaska na putovanje provjere važnost svih dokumenata neophodnih za prelazak granice, saopćeno je iz Informativnog centra BIHMK.

IZMJENE U REŽIMU SAOBRAĆAJA:

AUTOPUT
A-1 Lepenica-Tarčin, na  izlazu iz tunela Grab, saobraćaj se  odvija usporeno jednom saobraćajnom trakom
Banja Luka-Bosanska Gradiška, zbog izgradnje vijadukta Mahovljani, za saobraćaj je zatvorena petlja Mahovljani. Vozačima se preporučuje korištenje petlje Aleksandrovac ili magistralnog puta M-16 u ovisnosti od pravca kretanja.

MAGISTRALNI PUTEVI
M-4
Simin Han-Caparde, zbog sanacije mosta preko rijeke Dubnice, saobraćaj se odvija jednom trakom naizmjenično.
M-5
Trg Maršala Tita u Bihaću, zbog izgradnje poslovnog objekta saobraća se jednom trakom.
M-6.1
Livno (na spoju sa M-16) zbog izgradnje kružnog toka saobraćaj se odvija usporeno uz povremene obustave i preusmjeravanja na alternativne pravce.
M-16
Donji Vakuf, zbog radova na sanaciji škarpe, saobraćaj se odvija naizmjenično jednom trakom.
Jajce- Crna Rijeka (lokalitet Lučina), zbog klizišta, saobraćaj se odvija usporeno, jednom trakom.
M-16.2
U toku su radovi na ulazu u Prozor, zbog čega se saobraća usporeno, jednom trakom.
M-17
Jošanica-Stup (most u Reljevu), zbog sanacionih radova saobraćaj se odvija usporeno uz povremene obustave do 15 minuta.
Topčić Polje-Lašva (Nemila) zbog radova na sanaciji škarpe iznad nivele ceste, saobraćaj se odvija naizmjenično jednom trakom.
Buna-Tasovčići, zbog radova na sanaciji udarnih rupa i asfaltiranju blizini mjesta Ševaš Njive na mjestu izvođenja radova saobraća se jednom trakom.
Doboj-Šešlije (dionica Johovac-Rudanka), u toku je izgradnja priključaka magistralnog puta na budući autoput, pa je saobraćaj regulisan privremeno postavljenom signalizacijom, čije je poštivanje obavezno.
M-18
Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje, zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.
Priboj-Simin Han, zbog sanacije klizišta saobraća se naizmjenično, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.
Olovo, za vrijeme izvođenja radova na izgradnji raskrsnice na spoju magistralnog puta M-18 i regionalnog puta R-467, saobraćaj se odvija usporeno, jednom trakom.
M-19.2
Kladanj-Vlasenica, zbog radova na sanaciji potpornih zidova saobraća se usporeno-jednom trakom.

REGIONALNI PUTEVI
R-414 Banja Luka-Turbe (Ljubačevo)-zbog aktiviranog klizišta, saobraća se jednom saobraćajnom trakom, naizmjenično.
R-435 Nevesinje-Berkovići – u toku su radovi na rekonstrukciji i modernizaciji ove dionice, zbog čega se saobraćaj odvija naizmjenično,  jednom trakom.
R-454a Bratunac-Drinjača – zbog aktiviranog klizišta na snazi je zabrana saobraćaja za teretna motorna vozila preko 3,5 tone ukupne mase i autobuse preko 5 tona.
R-474 Prnjavor-Doboj (Gornja Vijaka2-Razboj u mjestu Dragalovci) – zbog radova  na izgradnji  saobraćajnice i mosta  preko rijeke Ukrine, na snazi je potpuna obustava saobraćaja, a vozila saobraćaju lokalnim putem kroz selo Brestvo.

KANTON SARAJEVO
– Zbog provođenja mjera sigurnosti osiguranja bezbjednog održavanja fudbalske utakmice između FK Sarajevo i FK Krupa danas od 15:30 do 21:15 sati obustavlja se saobraćaj u ulici Patriotske lige (obilaznica pored Olimpijskog stadiona “Asim Ferhatović Hase”) i u ulici Betanija (od raskrsnice sa ulicom Alipašina do ulazne rampe za Pedijatrijsku kliniku KCUS).
– Zbog izvođenja radova danas i sutra (10. i 11.08.) obustavlja se saobraćaj u ulici Butmirskog bataljona.Alternativni pravac kretanja je: Izeta Čomore-Butmirska cesta-Butmirskog bataljona i obratno.
– Zbog izvođenja radova na rekonstrukciji uličnih cjevovoda od 08 do 18 sati obustavlja se saobraćaj u lijevoj traci u dozvoljenom smijeru u ulici Obala Kulina Bana (od raskrsnice sa ulicom Gimnazijska), dok drugi dio ostaje slobodan za saobraćaj.
– Zbog radova na izgradnji kružne raskrsnice na dijelu ulica Ante Babića i Ive Andrića (spoj “X” transferzale i novoizgrađene “A” transferzale), obustavljen je saobraćaj u dijelu ulice Ive Andrića (od raskrsnice sa ulicom Olimpijska do raskrsnice sa ulicom Ante Babića).
-Zbog izvođenja sanacionih radova, usporeno se saobraća u ulicama: Milana Preloga, Kemal Begova, Kromolj, Butmirski bataljon, Blažujski drum, Lužansko polje, Nalina i  Branilaca Hotonja.
-Zbog izvođenja radova na izgradnji  kolektora usporeno se saobraća na lokalnom putu Ljubovčići-Jeleč-Pazarić (od 08 do 17 sati).

BIHAMK

Related posts

Prvoaprilski Sajam u Aviv Parku Zvezdara „Domaćinski, nema šale!

Spahić otkrio zašto mu je propao transfer u Arsenal

Pravo djeteta na zdravlje važnije je od roditeljevog prava

Leave a Comment